Bonden Sportbonden

Terugblik CVSN congres ‘Blijf je stil of praat je erover?’

4 juni 2022
Terugblik CVSN congres ‘Blijf je stil of praat je erover?’

“Het was een bijzondere dag. Ik heb veel intensieve gesprekken gezien en kijk erg tevreden terug op vandaag”. Duidelijke woorden van Miriam Reijnen, coördinator Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN), over haar gevoel bij het congres ‘Blijf je stil of praat je erover?’ op dinsdag 31 mei op Papendal.

Bijna driehonderd deelnemers van sportverenigingen, sportbonden, gemeenten en andere sportorganisaties gingen met elkaar het gesprek aan. Tijdens het plenaire rondetafelgesprek en in de diverse workshops stond grensoverschrijdend gedrag binnen de sport centraal.

En dan met name over het voorkomen ervan en hoe in een vroeg stadium hulp gezocht kan worden. Want of dat nu bij de eigen sportbond, het CVSN of een andere instelling is, de kans om een case of probleem goed te managen wordt daardoor behoorlijk groter.  Inzichten werden gedeeld en handvaten werden aangereikt die sportbestuurders kunnen gebruiken in dit soort gevallen. De dag zat boordevol adviezen. Zorg voor processen en protocollen en vooral: doe het niet alleen!

Huibert Brands, dagvoorzitter: "Weet dat je er niet alleen voor staat, het CVSN helpt je. Dus dat betekent: in gesprek gaan en blijven! En daar kan elke vereniging eigenlijk gewoon direct meteen mee aan de slag!"

Op het netwerkplein presenteerden diverse samenwerkingspartners van het CVSN zich waaronder politie, ISR, Perspectief Herstelbemiddeling, Slachtofferhulp Nederland en diverse anderen. Daar werd nogmaals het gesprek gevoerd en wisselden deelnemers onderling kennis en ervaring uit. 

Al met al kijken we terug op een meer dan geslaagde eerste editie van het congres.

Deel dit artikel op social media: