Bonden Sportbonden

Save the date: Week van de Scheidsrechter 2022 (1 t/m 9 oktober)

30 juni 2022

Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is de Week van de Scheidsrechter. Hét jaarlijkse moment waarop we met en namens de gezamenlijke sport onze scheidsrechters, juryleden en officials massaal bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor de sport. Doen jullie ook weer mee?

Samen met een groot aantal sportbonden moedigen we zoveel mogelijk sporters en sportclubs aan om hun scheidsrechters, juryleden en officials tijdens de Week van de Scheidsrechter in het zonnetje te zetten! Want, ook al zou het eigenlijk heel normaal moeten zijn dat alle sporters de inzet van scheidsrechters, juryleden en officials waarderen, een beetje extra aandacht voor wat zij allemaal voor hun sport doen is nog steeds op zijn plaats. Bovendien helpt de Week van de Scheidsrechter sportbonden om deze mooie vrijwilligerstaak in de spotlight te zetten en nieuwe mensen enthousiast te maken voor deze belangrijke functies.

Dat doen we via deze door sportbonden en NOC*NSF gezamenlijk ontwikkelde online campagne. Het doel: sportclubs en sporters laten weten dat de Week van de Scheidsrechter er weer aan komt en hen activeren om de scheidsrechters, juryleden en officials van hun club te bedanken! Naast de campagnevideo die laat zien hoe onmisbaar zij zijn ontwikkelen we ook een nieuwe #scheidsbedankt social media campagne. Hierbij roepen we alle clubs, (top)sporters, vrijwilligers en bestuursleden op om via hun persoonlijke social media kanalen scheidsrechters, juryleden en officials te bedanken door middel van #scheidsbedankt, #officialbedankt, #jurybedankt vlogs of foto’s. De uitwerking van dit concept zal eind augustus terug te vinden zijn in de digitale Week van de scheidsrechter toolkit.

De Week van de Scheidsrechter wordt over de grens ook door de Vlaamse Sportfederatie georganiseerd.

Deel dit artikel op social media: