NOC*NSF Veilige Sport

Vrouw & Sportprijs 2022 voor Miriam Reijnen van Centrum Veilige Sport

9 maart 2022

Miriam Reijnen van Centrum Veilige Sport Nederland heeft dinsdagavond tijdens een bijeenkomst van het Landelijk Netwerk voor Vrouwen in de Sport (LNVS) de Vrouw & Sportprijs 2022 uitgereikt gekregen. De prijs is bedoeld voor iemand die de vrouw in de sport een gezicht heeft gegeven. “Ik ben zeer vereerd de prijs te mogen ontvangen”, zei Reijnen, die de uitreiking door ziekte niet live in Amsterdam kon bijwonen.

Jaarlijks koppelt de LNVS een speciaal thema aan de Vrouw & Sportprijs en in 2022 was dat 'een rechte rug': welke vrouw heeft zich in het afgelopen jaar met name ingezet voor de integriteit in de sport. Miriam Reijnen voldoet volgens de jury "aan alle facetten van een vrouw die integriteit in de sport hoog in het vaandel heeft, zowel in individuele situaties als bij het op de kaart zetten van een structureel integriteitsbewustzijn binnen de cultuur van haar organisatie en daarbuiten."

Reijnen is coördinator van het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN). Ze heeft naar aanleiding van een onderzoek van de Commissie De Vries naar seksuele intimidatie in de sport het toenmalige Vertrouwenspunt Sport omgebouwd naar het huidige CVSN.

"Miriam heeft een route uitgestippeld voor sociale veiligheid binnen de sport en daarbij een divers team aan medewerkers samengesteld", prijst de jury. Volgens een van de mensen die haar heeft genomineerd heeft Reijnen er met passie, rust en vastberadenheid voor gezorgd dat een veilige sportomgeving op de politieke agenda is gekomen. 

Miriam heeft een landelijke uitstraling gecreëerd om een veilige sport een breed fundament te geven en 'empowert' mensen om integriteit hoog in het vaandel te hebben.

Vrouw & Sportprijs

Het landelijk Netwerk voor Vrouwen in de Sport (LNVS) reikt sinds 2019 de Vrouw & Sportprijs uit. De jury bestaat in 2022 uit Marijke Fleuren (voorzitter), Antje Diertjens, Anneke van Zanen-Nieberg, Erna Truijens en Kirsten van de Ven. 

De prijs is eerder gewonnen door Alian Spelde (2019), Erna Truijens (2020) en Sidra Raja (2020). Bij de editie van 2022 reikt de jury ook aan aanmoedigingsprijs uit aan Anne van Dijk, die op jonge leeftijd de kracht heeft gehad om haar negatieve ervaringen op het gebied van grensoverschrijdend gedrag om te zetten in positieve actie. 

Deel dit artikel op social media: