NOC*NSF Veilige Sport

Centrum Veilige Sport Nederland genomineerd voor Anti Fraude Award 2021

1 november 2021
Centrum Veilige Sport Nederland genomineerd voor Anti Fraude Award 2021

Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) behoort tot de laatste drie genomineerden voor de Anti Fraude Award 2021. Deze prijs wordt op 4 november in Tuschinski in Amsterdam uitgereikt aan de persoon, organisatie of initiatief die zich aantoonbaar heeft onderscheiden bij de bestrijding van fraude en/of corruptie en daarmee een voorbeeldfunctie en een bron van inspiratie is voor anderen.

Miriam Reijnen, coördinator CVSN: "Het is eervol om bij de laatste drie genomineerden te behoren. Het Centrum Veilige Sport Nederland bestaat nu twee jaar en het is een mooie waardering voor ons werk op het gebied van voorlichting, preventie en het opvolgen van incidenten in de sport. Sporten in een veilige omgeving zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn, daarom vinden wij het heel belangrijk dat steeds meer sporters erover praten als dat niet zo is. Zowel voor zichzelf, als voor een ander en de sport."

Marc van den Tweel, algemeen directeur NOC*NSF: "Het is onze missie om optimale omstandigheden te creëren voor alle sporters in Nederland. Het aanpakken van misstanden hoort daar ook bij. Sportbonden kunnen deze misstanden alleen aanpakken als deze gesignaleerd worden en wij kunnen er ook dan alleen bij ondersteunen. Wij zijn daarom blij te horen dat het Centrum Veilige Sport zichtbaar is en zich volgens deze nominatie aantoonbaar onderscheidt bij de bestrijding van grensoverschrijdend gedrag in de sport."

Het Centrum Veilige Sport is in 2019 opgericht om opvolging te geven aan de aanbevelingen die zijn gedaan door de commissie De Vries. Deze commissie deed in 2017 onderzoek naar seksuele intimidatie en misbruik in de sport. Een van aanbevelingen uit hun onderzoeksrapport was om een opvolger te zoeken voor het Vertrouwenspunt Sport, dat zich beperkte tot het opvangen van de slachtoffers.

Het Centrum Veilige Sport is er voor iedereen in de sport die vragen of twijfels heeft of een melding wil doen. Medewerkers bieden een luisterend oor en begeleiden naar de beste oplossing. Hierin werkt het centrum nauw samen met professionele hulpverleningsinstanties. Het CVSN begeleidt een breed scala aan soorten schendingen en incidenten zoals seksuele-) intimidatie en machtsmisbruik, discriminatie, matchfixing, doping en financiële fraude.

De Anti Fraude Award wordt op 4 november uitgereikt tijdens het Fraude Film Festival op 4 en 5 november 2021. Een jaarlijks terugkerend festival met films, documentaires, workshops, interviews en netwerken over fraude en fraudebestrijding. Andere genomineerden zijn: OTF Greenlight/Trojan Shield en Chris van Dam. In de afgelopen jaren wonnen onder andere Opgelicht?!, burgemeester van Breda Paul Depla, Transparancy International en journalist Bart de Koning de award.

Foto: bron www.fraudefestival.nl

Deel dit artikel op social media: