Bonden Sportbonden

Creëer en deel E-learnings met behulp van FLOWSPARKS

24 februari 2022
Creëer en deel E-learnings met behulp van FLOWSPARKS

De samenwerking tussen NOC*NSF en FLOWSPARKS is dit jaar wederom verlengd. Dat is ook mooi nieuws voor sportbonden! Dankzij deze samenwerking hebben de NOC*NSF Academie voor Sportkader en sportbonden namelijk een tool in handen om flexibele online cursussen en digitale leeromgevingen samen te stellen en aan te bieden aan hun achterban.

De toegevoegde waarde van FLOWSPARKS voor bonden
Via FLOWSPARKS kunnen sportbonden tegen een gereduceerd tarief E-learnings en digitale leeromgevingen creëren voor bijvoorbeeld trainer-coaches, scheidsrechters en juryleden of bestuurders. Dankzij dit online scholingsaanbod kunnen deze doelgroepen hun kennis op een laagdrempelige wijze up to date houden en hun sport(club) en sporters naar behoren blijven begeleiden en ondersteunen. Inmiddels maken bijna twintig sportbonden gebruik van FLOWSPARKS, waaronder de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond, Nederlandse Basketball Bond en Nederlandse Jeu de Boules Bond.

Gebruiksvriendelijk en veelzijdig
FLOWSPARKS is een zeer gebruiksvriendelijke tool. Met behulp van standaard templates en formats kun je snel aan de slag. Deze templates en formats zijn bovendien gemakkelijk te bundelen tot één programma. Kom je er niet uit? Dan kun je als bond rekenen op trainingen en support van FLOWSPARKS-experts. De tool is daarnaast heel veelzijdig. Het biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om online klassikaal samen te komen en kan worden gekoppeld met andere bestaande (crm) systemen zoals sportlink.

Toekomstige functionaliteiten
FLOWSPARKS blijft zich continu ontwikkelen en daarmee hun meerwaarde vergoten. Een voorbeeld hiervan is de doelstelling om de ‘community’ functionaliteit in te richten. Met behulp daarvan wordt de samenwerking met andere bonden, in de vorm van een gedeelde bibliotheek, mogelijk gemaakt. Het wordt met de komst van deze nieuwe functionaliteit dus gemakkelijker voor bonden om E-learnings en leeromgevingen met elkaar te delen.  

Ook aan de slag met FLOWSPARKS?
Benieuwd naar een introductie, de tarieven of wil je meer diepgaande informatie over wat FLOWSPARKS voor jouw bond kan betekenen? Stuur dan een mail naar opleidingen@nocnsf.nl.

Deel dit artikel op social media: