NOC*NSF Duurzaamheid

Gezocht: duurzame sportaccommodaties

28 januari 2022
Gezocht: duurzame sportaccommodaties

Is jouw club of sportaccommodatie goed bezig op het gebied van duurzaamheid? Ding dan mee naar de prijs Sportaccommodatie van het Jaar 2022 en verdien een bedrag tot 2000 euro om aan verdere verduurzaming te besteden. Schrijf je vereniging of accommodatie voor 1 maart 2022 in.  

De prijs Sportaccommodatie van het Jaar wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Wij, het Kenniscentrum Sport en Bewegen, Mulier Instituut, RVO en NOC*NSF, zijn daarvoor op zoek naar kandidaten die op hun sportaccommodatie duurzame initiatieven hebben ontwikkeld.  

De prijs is in het leven geroepen om sportverenigingen te inspireren om hun accommodatie te verduurzamen en zo bij te dragen aan een toekomstbestendige sportbranche. In 2050 moeten alle sportaccommodaties immers CO2-arm zijn, dat betekent een CO2-reductie van 95% ten opzichte van 1990. In 2030 moet 49% CO2-reductie gerealiseerd zijn. 

Vorig jaar wonnen voetbalvereniging FC Burgum, tennisvereniging Berg en Dal en voetbalvereniging sv Grol de prijzen met hun initiatieven. Check hieronder op welke manier zij verduurzamen.

Geïnspireerd geraakt en op zoek naar meer informatie?

Bekijk eens onze tool SportNL Groen, waarin alle aspecten van verduurzaming samenkomen. Alle sportclubs, maar ook gemeenten krijgen gratis advies van energiecoaches over hoe ze hun sportaccommodaties kunnen verduurzamen. Behalve duurzaamheidsadvies, kunnen sportclubs informatie krijgen over landelijke en regionale subsidies en financieringsmogelijkheden. Clubs kunnen vervolgens zelf kiezen hoe ze willen verduurzamen en met welke partijen.

-> naar de tool SportNL Groen

Deel dit artikel op social media: