Bonden Sportbonden

Aansluiten bij wervingscampagne: ‘Word trainer-coach!'

26 januari 2022

Samen voor meer vakbekwame trainer-coaches!

Een goede trainer-coach is goud waard, ongeacht het niveau waarop hij of zij actief is. Dat zorgt er onder andere voor dat sporters verantwoord begeleid worden en meer plezier uit de sport halen. Een trainer-coach is niet vanzelfsprekend in staat om dit goed te doen. Een gedegen opleiding biedt hier een juiste basis voor.

Daarom zijn een aantal sportbonden samen met opleidingspartners in het onderwijs vanuit het project de doorlopende leerlijn voor trainer-coaches gestart met pilots om een nieuwe gezamenlijke opleiding te ontwikkelen en aan te bieden (niveau 3 t/m 5). De eerste pilotopleidingen zijn gereed, de volgende stap is om ervoor te zorgen dat er vooral ook potentiële trainer-coaches geënthousiasmeerd worden om deze opleidingen te volgen.

Online wervingscampagne
Om het vak trainer-coach onder de aandacht te brengen en duidelijk te maken dat het mogelijk is om een opleidingen hiervoor te volgen, zijn we samen met de betrokken sportbonden bezig met het ontwikkelen van een wervingscampagne.

Deze campagne bestaat uit één hoofdvideo waarin de rol van trainer-coach op verschillende manier wordt belicht en een verwijzing wordt gemaakt naar een landingspagina met meer informatie over de verschillende trainer-coach opleidingen. Daarnaast worden er een aantal korte doorvertalingen gemaakt voor op verschillende social media-kanalen om te kunnen verspreiden. Op de centrale landingspagina is naast de pilotopleidingen ook ruimte voor andere (trainer-coach)opleidingen, waaronder (een verwijzing naar) het huidige aanbod van sportbonden.

Benieuwd naar de campagne?
• Via deze link kun je een voorproefje bekijken van de hoofdvideo.
• Via deze link vind je een voorbeeld van een doorvertaling voor op social media (skateboarden).

Let op: gelieve deze video's nog niet verder te verspreiden.

Verspreiding campagne
Omdat veel nieuwe opleidingen starten in september, hebben de pilotgroepen aangegeven dat maart voor deze campagne een geschikte timing is. Zo hebben zij voldoende tijd om nieuwe deelnemers te werven. De beoogde planning is om vanaf medio maart voor een periode van vier weken de video’s via socialmedia-kanalen te delen.

Betrokkenheid en wil je mee doen
We zijn benieuwd hoe jij tegen deze beoogde campagne aankijkt en in hoeverre jouw sportbond hierbij betrokken wil worden en aan wil meedoen, bijvoorbeeld door het delen van video’s, het plaatsen van opleidingen op de landingspagina en/of het meedenken over de verdere uitwerking.

We willen je daarvoor vragen onderstaand formulier voor 1 februari in te vullen (dit duurt 1 minuut). Stuur deze informatie ook gerust door naar een collega waarvoor deze informatie relevant is.

Informatiesessie
Tevens organiseren we een online informatiesessie voor diegene die verder nog vragen of opmerkingen hebben. De sessie staat gepland op woensdag 9 februari om 13.00. In hetzelfde onderstaande formulier kun je aangeven of jij (of iemand anders van de bond) hierbij aanwezig wenst te zijn.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet contact op te nemen via doorlopendeleerlijnen@nocnsf.nl.

Deel dit artikel op social media: