Bonden Sportbonden

NOC*NSF en Videma sluiten een nieuwe brancheovereenkomst

4 november 2021
NOC*NSF en Videma sluiten een nieuwe brancheovereenkomst

NOC*NSF en Videma hebben een nieuwe brancheovereenkomst gesloten voor de licenties voor zakelijk tv-gebruik. Deze brancheovereenkomst zorgt voor  eenduidigheid in de tarieven voor sportverenigingen en biedt sportbonden de mogelijkheid hun verenigingen licenties met korting aan te bieden. Videma verneemt graag voor 12 november in hoeverre een sportbond een uitvoerende overeenkomst met Videma af wil sluiten.

Nadat Videma de brancheovereenkomst met NOC*NSF vorig jaar had opgezegd, biedt deze nieuwe brancheovereenkomst bonden opnieuw de mogelijkheid hun verenigingen te ontzorgen.

Op basis van de brancheovereenkomst met NOC*NSF kunnen sportbonden ervoor kiezen als een uitvoerende sportorganisatie met Videma een overeenkomst aan te gaan. Als uitvoerende sportorganisatie verricht men diensten ten behoeve van de verstrekking van licenties aan bij deze sportorganisatie aangesloten individuele sportverenigingen. En maakt de sportorganisatie voor haar leden aanspraak op 19,5% korting op het reguliere tarief. Als een sportorganisatie diensten wil verrichten, moet hij dit uiterlijk voor 12 november aan Videma kenbaar te maken. Een uitvoerende sportorganisatie verricht de volgende diensten: inventariseren, factureren en incasseren.

Indien een sportorganisatie geen diensten wil verrichten, gelden de met NOC*NSF afgesproken tarieven en sluit elke individuele sportvereniging een eigen licentie af.

Contact

Videma verneemt graag voor 12 november in hoeverre een sportbond een uitvoerende overeenkomst met Videma af wil sluiten. Er bestaat dus de mogelijkheid om op basis van de nieuwe brancheovereenkomst in te stappen. Hiervoor kan in beide gevallen contact worden opgenomen met Jacqueline.hofenk@videma.nl. Voor vragen over de nieuwe brancheovereenkomst kan contact worden opgenomen met Frank Slooten via frank.slooten@nocnsf.nl.

Deel dit artikel op social media: