Bonden Sportbonden Duurzaamheid

KNVB lanceert nieuwe campagne 'volle bak!'

3 november 2021
KNVB lanceert nieuwe campagne 'volle bak!'

De KNVB wil in 2023 een reductie van 20% CO₂-uitstoot in het voetbalverkeer bereiken. Om dit te bewerkstelligen hebben zij het programma GO opgezet. Binnen GO is de campagne ‘Volle Bak!’ gelanceerd. Met deze campagne moedigt de KNVB voetballers en supporters aan om samen naar wedstrijden of trainingen te rijden en zo het aantal kilometers in het voetbalverkeer te verlagen.

Onder het mom van Samen strijden, samen rijden worden teams gemotiveerd om niet alleen op het veld een strijdbare mentaliteit te laten zien, maar ook op de weg ernaartoe. Want samen rijden is niet alleen gezelliger, maar ook een stuk beter voor het klimaat.

Samen voor minder CO₂-uitstoot in het voetbalverkeer
Naast de KNVB ondersteunt ook het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat het initiatief ‘Volle Bak!’. ‘Volle Bak!’ is een de digitale campagne die bestaat uit influencercontent en een zesdelige videoserie die gericht is op verschillende groepen voetballers. De call to action is dat er een nieuwe functionaliteit binnen de Voetbal.nl-app gebruikt gaat worden door amateurvoetballers. Met deze functionaliteit kan je voor en met je team een rijopstelling maken. Want samen strijden, is samen rijden!

GO
Naast ‘Volle Bak!’ is het programma GO erop gericht om CO₂-uitstoot te verminderen in het voetbalverkeer. Naast ‘Volle Bak!’ is het programma gericht op aanpassingen in het speelschema, de integratie van nieuwe manieren van transport, het promoten van het fietsgebruik, slimme laadpalen en diverse publiekscampagnes.

Deel dit artikel op social media: