Bonden Duurzaamheid Sportbonden

Extra begeleidingstrajecten voor verduurzaming sportaccommodaties

18 november 2021

Vanuit de Rijksoverheid komt er voor de komende drie jaren extra budget beschikbaar voor het ontzorgen van sportaanbieders bij het verduurzamen van hun sportaccommodatie.

Vanuit het extra budget dat het kabinet heeft vrijgemaakt als impuls voor de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed, is er de komende drie jaren in totaal 14 miljoen euro vrijgemaakt voor gratis begeleiding van sportaanbieders door energiecoaches. Met deze aanpak kunnen sportaccommodaties van alle soorten en maten op maat worden verduurzaamd. Tot aan kunstijsbanen, zwembaden en skihallen aan toe.

Deze (deels offline) begeleiding wordt deels geïntegreerd in de nieuwe online duurzaamheidstool Sport NL Groen. Aanmelding is alleen mogelijk via deze online tool, na het online invullen van de relevante contactgegevens en verbruiksdata. Het offline gedeelte betreft de gratis begeleiding door energieadviseurs.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gerben van Hardeveld.

Gerben van Hardeveld

Gerben van Hardeveld

gerben.vanhardeveld@nocnsf.nl

Deel dit artikel op social media: