NOC*NSF Paralympisch Sportbonden

Raymon Blondel gaat voor presidentschap van het Europees Paralympisch Comité

7 oktober 2021
Raymon Blondel gaat voor presidentschap van het Europees Paralympisch Comite

English version

Raymon Blondel, bestuurslid van NOC*NSF en voorzitter van het Nationaal Paralympisch Comité, stelt zich kandidaat voor het presidentschap van het Europees Paralympisch Comité (EPC). Op 6 november zullen de 55 leden van het Europees Paralympisch Comité de nieuwe president voor de komende vier jaar kiezen. Raymon Blondel neemt het hierbij op tegen de voorzitter van het Zweedse Paralympische Comité, Åsa Llinares Norlin.

Raymon Blondel: "Ik ben enorm gemotiveerd om de uitdagingen van de Europese paralympische beweging op te pakken. Er schuilt heel veel potentie in het Europees Paralympisch Comité. We kunnen als gezamenlijke paralympische comités in Europa een veel inclusiever continent creëren door middel van paralympische sport. Met een sterker Europees Paralympisch Comité creëren we dan een geweldig platform dat de Europese paralympische beweging echt recht doet."

We kunnen als gezamenlijke paralympische comités in Europa een veel inclusiever continent creëren door middel van paralympische sport.
Raymon Blondel

Raymon Blondel is als voorzitter van het Nationaal Paralympisch Comité in Nederland ook betrokken bij de European Para Championships die in 2023 in Rotterdam plaatsvinden. Na een bestuurlijke carrière bij zowel de Nederlandse Ski Vereniging als binnen NOC*NSF, ziet Blondel het als uitdaging om samen met de leden van het Europees Paralympisch Comité verder te bouwen aan een sterke organisatie en een traditie van aantrekkelijke Paralympische evenementen in Europa.

Deel dit artikel op social media: