NOC*NSF Sportgala Sportbonden

NOS | NOC*NSF Sportgala op 22 december

8 oktober 2021
NOS NOCNSF Sportgala op 22 december

Het NOS | NOC*NSF Sportgala 2020-2021 vindt dit jaar plaats op woensdag 22 december. Tijdens deze editie worden de Nederlandse sportprestaties van de afgelopen twee jaar gevierd. Dit omdat de editie van 2020 werd afgelast in verband met het ontbreken van veel grote sportevenementen door Covid-19. Ellen van Langen treedt toe tot de vakjury van het NOS | NOC*NSF Sportgala.

Marc van den Tweel, algemeen directeur NOC*NSF: "We zijn verheugd dat we na een jaar zonder sportgala dit feest van de sport weer kunnen vieren. Uiteraard houden we daarbij rekening met de op dat moment geldende de maatregelen en mogelijkheden. Daarbij hebben we deze editie extra veel te vieren, want we blikken niet alleen terug op de prachtige sportprestaties van dit jaar, maar ook die van 2020 zullen centraal staan."

Gerard Timmer, algemeen directeur NOS: "Bij NOS Sport volgen we de prestaties en de verhalen van de Nederlandse sporters het hele jaar op de voet. Van kwalificatietoernooien tot en met EK’s en WK’s. Olympische én Paralympische Spelen. Eén keer per jaar vieren we de sport en eren we de beste sportprestaties, en dat is tijdens het NOS|NOC*NSF Sportgala. Vanwege corona hebben we dat in 2020 niet kunnen doen. Daarom kijken we er extra naar uit de meest bijzondere prestaties van de afgelopen twee jaar op 22 december te herbeleven."

Tijdens het gala en de bijbehorende televisie-uitzending van de NOS, worden diverse prijzen uitgereikt. De negenkoppige vakjury en de A-, HP en selectiesporters (categorieën Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporters) en coaches (categorie Coach) bepalen samen wie de prijzen in ontvangst nemen. De winnaar van de Young Talent Award wordt alleen door de vakjury bepaald.

Het NOS | NOC*NSF Sportgala is live te zien bij de NOS op NPO 1 en op NOS.nl, maar ook te volgen op de radio via NOS Langs de Lijn en de social media-accounts van NOS Sport en TeamNL.

Samenstelling vakjury

Ellen van Langen treedt vanaf deze editie toe tot de vakjury van de verkiezingen. Zij neemt de plaats in van Marianne Timmer wie de maximale zittingstermijn van vier jaar had bereikt. Van Langen: "Het is voor mij een voorrecht om samen met de andere vakjuryleden bij te dragen aan het Sportgala. Ik volg de verkiezingen altijd met veel interesse en realiseer me ieder jaar weer wat een uitdagen klus het voor de vakjury is om de vele mooie en bijzondere prestaties uit verschillende sporten te wegen."

De eerste termijn van juryvoorzitter Bas van de Goor loopt af na het gala van 2021. Hij is met NOC*NSF overeengekomen om zijn voorzitterschap met een termijn van vier jaar te verlengen. Bas van de Goor: "Ik ben blij dat ik tot en met 2025 door mag gaan als voorzitter van de vakjury. Daarnaast verheug ik mij enorm op het toetreden van Ellen van Langen. Deze bijzondere sportvrouw is een aanwinst voor de jury en we kijken er met de andere leden naar uit om samen.'

Deel dit artikel op social media: