Bonden Sportbonden

Alliantie preventie, vitaliteit en gezonde leefstijl

21 oktober 2021

Meer mensen met plezier samen veilig laten sporten en bewegen om daarmee een bijdrage te leveren aan een gezond en gelukkig Nederland. Als sportbonden, relevante stakeholders en NOC*NSF doen we dit gezamenlijk door samen te werken in zeven allianties.

Ambitie

Via krachtige samenwerking binnen en buiten de sport, o.a. met de gezondheidssector, levert sport en bewegen een essentiële bijdrage aan een vitaler en maatschappelijker Nederland. De preventie en curatieve kracht van sport en bewegen wordt optimaal benut als onmisbaar element van een gezonde leefstijl en van een vitaal en gezond Nederland. Sport en bewegen in een gezonde sportomgeving wordt daarmee 'het nieuwe normaal', ook voor mensen met een (grote kans op) gezondheidsachterstand.

Opdrachten

De alliantie kijkt vooruit, zoekt kansen, zet strategieën uit en verbindt. Vanuit de alliantie zijn er momenteel 4 thema's die een aparte opdracht hebben.

 1. Sporten en bewegen als het nieuwe normaal
 2. Gezonde Generatie
 3. Meer mensen in beweging via samenwerking Sport & Zorg
 4. Gezonde Sportomgeving (rookvrije sport, verantwoord alcoholbeleid en gezonde voeding)

Samenstelling

De alliantie Preventie, Vitaliteit & Gezonde Leefstijl bestaat uit directeuren en managers sportparticipatie van diverse sportbonden en werkt nauw samen met vele maatschappelijke organisaties, zoals JOGG, samenwerkende Gezondheidsfondsen, Stichting Jeugd & Alcohol, GGD-GHOR, BLCN, etc.

Namens de bonden zitten de volgende personen in het alliantiemanagementteam:

 • Berit van Dobbenburgh-Meyboom (NBB)
 • Jan Lenselink (NIOBB)
 • Marc van de Korput (NBB)
 • Ricardo Seffelaar (KNKF)
 • Patrick Stolk (NDB)
 • Guido Davio (Nevobo)
 • Peter Barendse (KNBRD)
 • Mark Nipius (KNVB)
 • Patrick Rijnbeek (NLActief)
 • Lieke Vloet (NOC*NSF)

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Lieke Vloet:

Lieke Vloet

Lieke Vloet

lieke.vloet@nocnsf.nl

Deel dit artikel op social media: