NOC*NSF Sportbonden Organisatie

Herman Ram ontvangt erepenning van NOC*NSF

16 september 2021
Herman Ram ontvangt erepenning van NOC*NSF

Herman Ram, oud-directeur van de Dopingautoriteit, heeft de erepenning van NOC*NSF gekregen. Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter van de sportkoepel, reikte de onderscheiding bij het afscheid van Herman Ram op 2 september uit.

Herman Ram stopte 1 september als directeur van de Dopingautoriteit. Vijftien jaar lang was hij het gezicht van de nationale anti-dopingorganisatie van Nederland. Daarvoor was hij zes jaar directeur van de Nederlandse Ski Vereniging en leidde hij de badmintonbond (1994-2000) en de schaakbond (1992-1994).

"De afgelopen dertig jaar heeft Herman Ram zich vanuit vele functies met grote inzet dienstbaar gemaakt aan de Nederlandse sport", verklaarde Van Zanen-Nieberg. "Eerst vanuit diverse sportbonden en daarna als voorvechter van een dopingvrije sport bij Nederlandse Anti Doping Autoriteit. De Nederlandse sport heeft veel aan Herman te danken, met name waar het gaat over verantwoorde en integere sport."

De erepenning van NOC*NSF wordt uitgereikt aan personen die een bijzondere betekenis voor de sport in Nederland hebben of hebben gehad. Eerdere ontvangers zijn Michiel van Dijk, voorzitter van de Auditcommissie Doping, Dolf Segaar, oud-voorzitter van de Dopingautoriteit, en Hans van de Kar, vertegenwoordiger en pleitbezorger van het Sportfonds Leo van der Kar.

Herman Ram wordt bij de Dopingautoriteit opgevolgd door Vincent Egbers.

Deel dit artikel op social media: