NOC*NSF Sportbonden Organisatie

Vincent Egbers nieuwe voorzitter Dopingautoriteit

4 juni 2021

Vincent Egbers is per 1 september de nieuwe voorzitter van de Dopingautoriteit. Hij volgt Herman Ram op, die op dezelfde datum met pensioen gaat.

Generaal-majoor Vincent Egbers is momenteel werkzaam voor het instituut Defensie Leergangen, als decaan bij de Top Defensie Vorming. Deze functie combineert hij met de functie van directeur Nieuwbouw AIVD/MIVD. Ook is hij nu nog veiligheidsadviseur voor de KNVB en Security Officer voor de FIFA en UEFA, functies die hij zal neerleggen voordat hij begint als voorzitter van de Dopingautoriteit.

Eerder was hij onder meer plaatsvervangend commandant bij de Koninklijke Marechaussee. Vincent Egbers heeft zijn opleiding gedaan aan de KMA en studeerde daarna bedrijfswetenschappen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

Bureau Algemene Bestuursdienst begeleidde het wervings- en selectieproces. De voorzitter wordt benoemd door de Minister voor Medische Zorg en Sport, op voordracht van NOC*NSF.

Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF, is heel blij met de benoeming: "In de gesprekken heeft Vincent Egbers meer dan aangetoond verder te kunnen bouwen op het uitstekende werk dat zijn voorganger Herman Ram achter laat. Egbers is een ervaren bestuurder die weet om te gaan met complexe situaties en heeft bovendien een groot hart voor de sport. We zien uit naar de samenwerking met de nieuwe voorzitter van dit belangrijke instituut."

Deel dit artikel op social media: