Bonden Sportbonden

Data Spreekuur voor iedereen die werkt in de sport

18 september 2021
Data Spreekuur voor iedereen die werkt in de sport

Het belang van data in de sport neemt steeds verder toe. Data helpt om de behoeften van sporters in kaart te brengen, nieuwe doelgroepen te ontdekken, gerichte campagnes te voeren... Daarmee kun je als sportbond clubs en verenigingen ondersteunen. Het verzamelen, verwerken en analyseren van data blijkt alleen lastig. Veel is mogelijk, lang niet alles is bekend. Naast het masterclassprogramma Grip op Data dat we aanbieden, hebben we nu ook een Data Spreekuur. Voor alle vragen op het gebied van data en sport.

Elke dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur
Het Data Spreekuur is bedoeld voor medewerkers van sportbonden die met data werken. Misschien loop je ergens tegenaan waar je niet uitkomt, heb je een vraag of wil je meer weten over een specifiek onderwerp. Elke dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur kun je bij ons terecht op het Data Spreekuur. We nemen de tijd en beantwoorden je vragen direct. Dat doen we natuurlijk in begrijpelijke taal en op heldere wijze.

Vragen die veel voorbijkomen
Tijdens het Data Spreekuur kun je elke vraag stellen die je wilt. Voel je vooral niet geremd. Veelvoorkomende vragen zijn onder andere: ‘Hoe maak ik data uit onze operationele systemen beschikbaar voor analyse?’ ‘Hoe koppel ik data uit verschillende bronnen aan elkaar?’ ‘Waar moeten we beginnen om als organisatie beter te worden in werken met data?’ Als dit vragen zijn waar jij ook mee zit, maak dan gebruik van het Data Spreekuur. Op dit vlak kunnen we je goed op weg helpen. Maar zoals gezegd; alle vragen zijn welkom.

In alle rust doorpraten
Voor sommige vragen nemen we net even meer de tijd. Zo hebben we buiten het spreekuur bijvoorbeeld met een bond doorgepraat over hoe ze datamanagement het beste in hun organisatie kunnen toepassen op basis van de kennis die ze nu hebben. Medewerkers van de bond (doeners en beleidsmakers) die het Masterclassprogramma Grip op Data volgen, stelden deze vraag. Dat doen we dan natuurlijk.

Je collega’s, leidinggevende of directie overtuigen
Dit is ook zo’n vraag die vaak voorbijkomt: ‘hoe overtuig ik mijn collega’s, leidinggevende of de directie?’ Ons antwoord is altijd hetzelfde: resultaten overtuigen. Een kleine maar merkbare verbetering in datakwaliteit, een rapport dat sneller beschikbaar komt, een cijfer dat ineens elke maand beter aansluit, een risico voor de organisatie dat je helpt identificeren en wegnemen… Beter worden in data is een proces. Kies bewust waar je op inzet en begin gewoon aan het verbeteren. Wij geloven dat je anderen daardoor enthousiasmeert.

Toegang tot een netwerk van specialisten
Mocht je een specifieke vraag hebben die verder gaat dan onze kennis, dan schakelen we een specialist in. Of dat nodig is, leiden we af uit jouw vraag (waar we je bij de inschrijving voor het Data Spreekuur naar hebben gevraagd). We hebben een uitgebreid netwerk van specialisten die je kunnen helpen op datagebied: onderzoekers, powerbi experts, data scientists, eigenaren van datasets, experts op het gebied van informatiebeveiliging, IT-architecten, juristen, ethici, noem het maar. Een kwartiertje bellen met een van deze mensen , kan je enorm helpen.

Vraag en blijf vragen
Elke dinsdag van de week kun je je inschrijven voor het Data Spreekuur. Voel je niet geremd; vraag en blijf vragen als dat nodig is. Zo kunnen wij jou helpen (met advies en antwoorden) en help jij ons. Hoe meer vragen we krijgen, hoe beter we weten wat er bij sportbonden leeft en waar behoefte aan is. Daar kunnen we dan weer op inspelen, bijvoorbeeld tijdens de masterclassprogramma’s die we verzorgen op het gebied van datamanagement. Kijk hier welke masterclassprogramma’s we georganiseerd hebben.

Deel dit artikel op social media: