Bonden Sportbonden

Evenementenloket; begeleiding bij het inreizen van internationale topsporters

4 juni 2021

Door de coronapandemie zat de wereld vorig jaar letterlijk op slot. Sinds september 2020 is het weer mogelijk voor internationale topsporters en hun begeleiding om ook van buiten de EU naar Nederland te reizen. Deze topsporters vallen onder de uitzondering op het EU-inreisverbod en kunnen middels deze procedure Nederland binnen reizen. Het Evenementenloket van Team Internationale Zaken en Events begeleidt deze processen en werkt hiervoor nauw samen met o.a. VWS en de Koninklijke Marechaussee.  

In het najaar van 2020 zijn er ca. 300 topsporters geweest die van deze uitzondering gebruik hebben gemaakt. Dit aantal is inmiddels flink toegenomen met 300 topsporters die konden inreizen in de maand mei op een totaal van 1.500 topsporters sinds de invoering van de uitzonderingsmaatregel.  

Vanaf 1 juni komt daar voor zeer-hoog-risicogebieden een quarantaineplicht bovenop. De werkwijze behorende bij dit quarantainebeleid vind je hier en de lijst van landen kun je hier downloaden. 

Wanneer er vragen zijn over topsporters die van buiten de EU die naar Nederland komen of bovenstaande procedures, mail dan naar Helma Scholten en Sofie Korbee via het evenementenloket@nocnsf.nl 

 

 

Deel dit artikel op social media: