Bonden Sportbonden

Oprichting nationaal fonds voor de sport dit voorjaar, bondenbijeenkomst op 28 april

11 april 2021

Het nieuwe nationaal fonds voor de sport wordt eind mei, begin juni opgericht, een mooi geschenk aan de sport in deze coronaperiode. Het fonds is een initiatief van NOC*NSF en de sportbonden en wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds en het ministerie van VWS. In een bondenbijeenkomst praten we je graag bij.

Het fonds zal onafhankelijk van NOC*NSF worden gepositioneerd en zal ook verbinding zoeken met de fondsen op naam van 'onze oud topsporters, om elkaar te versterken.

Het projectteam en de stuurgroep van sportbonden zal de oprichting eind mei overdragen aan de nieuwe bestuursleden die momenteel geselecteerd worden. Vervolgens kunnen gesprekken met donateurs, voornamelijk filantropen, gestart worden om zodoende bij te dragen aan sociaal-maatschappelijke sportinitiatieven.

Doelstelling
De doelstelling van dit fonds met ANBI status en CBF keurmerk is om het vermogen van sport te vergroten door meer geefgelden naar sport te bewegen. Daarnaast wil het een gidsfunctie hebben voor maatschappelijke activiteiten van sportbonden, bestaande fondsen in de sport en ook nieuwe initiatieven. Ook wil het fonds sporters die een eigen fonds op naam overwegen, met raad en daad terzijde staan.

Uitnodiging informatie bijeenkomst
We bieden sportbonden de gelegenheid zich volledig bij te praten over het initiatief nationaal fonds voor de sport tijdens een bondenbijeenkomst op woensdag 28 april van 09.00 tot 10.00 uur. 

Deel dit artikel op social media: