Bonden Sportbonden

Verslag en presentaties bijeenkomst online kansspelmarkt kansen en bedreigingen van 5 maart

10 maart 2021

Op vrijdag 5 maart zijn de sportbonden meegenomen in de kansen en bedreigingen van het opengaan van de online kansspelmarkt.

De Nederlandse Loterij (NLO) toonde hun voorbereidingen op het opengaan van de online markt en de verwachtingen en ambities die ze daarbij hebben. Dit nadat ze terug hadden geblikt op een uitermate uitdagend coronajaar, waarin er desondanks een mooi resultaat is geboekt.

Match op strategisch niveau

Er waren dan ook complimenten vanuit NOC*NSF voor de resultaten van het bedrijf en het winnen van wederom een Gouden Loekie. De NLO gaf in haar presentatie nadrukkelijk aan dat ze zich zeer nauw verbonden met de sport voelt en dat ze graag samen blijft werken om de afdracht zo hoog mogelijk te laten zijn.

NOC*NSF gaf aan graag verder met de NLO sponsorafspraken te willen maken om zowel de doelen van de sport als de marketingdoelen van de NLO te ondersteunen. De historie en match op strategisch niveau 'Samen Nederland sterker en gelukkiger maken met de kracht van sport' geeft hiervoor een goede basis.

Regels in nieuwe wet KoA

In de bijeenkomst was er ook aandacht voor de regels in de nieuwe wet KoA die de integriteit van de sport dienen te waarborgen. Ten aanzien van de uitwerking van de meldplicht bij signalen over matchfixing en de informatiepositie van de sport zit daar nog enige zorg. De maatregelen die de sport zelf heeft getroffen om matchfixing te voorkomen en te bestrijden kwamen ook kort aan bod en zijn voor eenieder na te lezen op www.nocnsf.nl/matchfixing.

De NLO heeft de ambitie de meest betrouwbare aanbieder te zijn in Nederland. Een sprekend voorbeeld hiervan was de presentatie van de KNVB over haar samenwerking met de NLO op voorkomen van matchfixing en responsible gaming.

Bekijk hieronder de video van NOC*NSF over de verdeling van de loterijmiddelen.

NOC*NSF: sterker door de kracht van sport from Emations on Vimeo.

Deel dit artikel op social media: