Bonden Sportbonden

Lokale sportraden bezig aan stevige opmars

27 januari 2021

In de afgelopen anderhalf jaar zijn er in 68 gemeenten procesbegeleidingstrajecten gestart om de lokale sportraden te ondersteunen. In veel gemeenten zijn de lokale sportraden bezig aan een stevige opmars. Deze lokale bundeling van sportaanbieders komt steeds meer voor sinds de uitrol van het Nationaal Sportakkoord, voor sportbonden van flinke toegevoegde waarde.

Sportbonden kunnen garen spinnen bij deze actieve inzet van procesbegeleiding, die ervoor zorgt dat bestaande sportraden zich verder ontwikkelen en nieuwe sportraden ondersteund worden. Dit verhoogt de medezeggenschap van lokale sportaanbieders die daarmee als partner en vertegenwoordiger van de lokale sport in gesprek zijn met de gemeentes.

Daarnaast blijkt dat de lokale sportraad een prima platform is om de onderlinge samenwerking tussen clubs te bevorderen en waar kennis en kunde wordt uitgewisseld.

Het onlangs afgeronde ondersteuningstraject in Sportraad Gennep is hier een mooi voorbeeld van: onze ambitie daarbij is om de belangen te behartigen van niet-gemeentelijke organisaties die zich met sporten en bewegen in Gennep bezig houden. Ons doel daarbij is belangen te behartigen voor niet-gemeentelijke organisaties die zich met bewegen en sporten in Gennep bezig houden. Dat doen we onder andere door het bevorderen van samenwerking tussen verschillende verenigingen en organisaties in onze gemeente. In februari is de eerste bijeenkomst van de kersverse sportraad.

Meer weten over lokale sportraden?

Meer weten over lokale sportraden?

Heleen.Moes@nocnsf.nl

Deel dit artikel op social media: