Bonden Sportbonden

Aanhaken bij project Gezonde Generatie? Meld je aan!

13 januari 2021

In mei is er vanuit het collectief van twintig gezondheidsfondsen (SGF) een start gemaakt met de Gezonde Generatie, een initiatief dat NOC*NSF en de Nederlandse Loterij hebben omarmd. Projectleider Remco Nieuwenhuis is begonnen met een 'rondgang' langs de sportbonden om bonden te informeren over de samenwerking met de Gezonde Generatie. Wil je ook aanhaken of meer informatie, neem dan contact op met Remco via remco.nieuwenhuis@nocnsf.nl of 06-23888435.

Achtergrond programma

Het programma is opgezet met de ambitie dat in 2040 de Nederlandse jeugd de gezondste is ter wereld. Om deze Gezonde Generatie te realiseren werken we aan norm- en gedragsverandering ten aanzien van bijvoorbeeld gezond eten en drinken, vrij blijven van verslavingen aan tabak, alcohol, drugs en gamen.

Voldoende bewegen, voldoende slapen en respectvol omgaan met jezelf, elkaar en de wereld om je heen. De sport bieden volop kansen en mogelijkheden om hier een bijdrage aan te leveren. 

Meer informatie vind je hier op de website van NOC*NSF.

Deel dit artikel op social media: