Atletencommissie Atletencommissie

Tools voor Bondsatletencommissies: vijf tips om te starten

1 november 2020
Tools voor Bondsatletencommissies vijf tips om te starten

Vijf tips als je wil starten met een bondsatletencommissie

1. Verzamel gelijkgestemde collega-topsporters. Zijn er meer topsporters die zich willen inzetten om het topsportbeleid te verbeteren? Pols of ze serieuze interesse hebben om lid te worden.

2. Bepaal samen jullie doelstelling. Wie willen jullie vertegenwoordigen en waarom? Als je dit met elkaar afstemt, is voor iedereen duidelijk wat jullie uitgangspunt is.

3. Ga in gesprek met je bond, door bijvoorbeeld je teammanager of technisch directeur te benaderen. Vertel hem of haar dat jullie een BAC aan het opstarten zijn en waarom. Vraag ook of de bond jullie daarbij kan ondersteunen en hoe de BAC een plek binnen de bond kan krijgen. Het is voor beide partijen belangrijk dat je daar goede afspraken over maakt.

4. Stel jullie eigen reglement op. Daarin spreek je praktische dingen af zoals hoe leden worden verkozen, hoe en hoe vaak je vergadert en welke rechten en plichten jullie BAC heeft.

5. Last but not least: laat ons weten dat jullie een BAC aan het oprichten zijn. We kunnen je helpen met toolkits en bijvoorbeeld een voorbeeldreglement. Daarnaast kun je bij ons terecht voor advies of als je in contact wil komen met andere atletenvertegenwoordigers. We zijn het beste te bereiken via e-mail.

Deel dit artikel op social media: