Bonden Sportbonden

Platform Kader Breed op dinsdag 1 december 2020

8 november 2020

Graag nodigen we jou uit voor het jaarlijkse Platform Kader Breed, op dinsdag 1 december 2020. Voor iedereen die zich bezighoudt met opleiden, zowel vanuit de sport als vanuit het onderwijs. Om elkaar te ‘ontmoeten’, te horen wat ons bezighoudt en welke ontwikkelingen er zijn, dit jaar ONLINE. 5 thema’s in 5 sessies op een dag. Je kunt zelf kiezen hoeveel en welke onderwerpen wilt volgen.

Aanmelden kan via de vijf aanmeldlinks. Voor elk onderdeel ontvang je een aparte deelnamelink.

09:00 – 10:00 uur: Feedback, onmisbaar voor de ontwikkeling van scheidsrechters – Sessieleiders Frans Faber en Yolande Brada – Max 100 personen Meld je aan
We gaan op een praktische wijze aan de slag met het fenomeen ‘hoge en lage verwachtingen’. Werken vanuit hoge verwachtingen en procesgerichte feedback geven als één van de belangrijkste pijlers bij leren en motivatie. Frans Faber neemt ons mee in het thema feedback en hoe je dat op een leerbevorderende manier aan lerenden geeft.

10:30 – 11:30 uur: Vaardig in Beweging en de Breed Motorische Ontwikkeling van kinderen (0-12) – Sessie leiders Lars Cornelissen en Martine Hoofwijk (projectleider Breed Motorische Ontwikkeling bij KNVB, KNGU, NEVOBO, KNGU) – Max 100 personen Meld je aan
Jong geleerd is oud gedaan. In deze sessie laten we je zien hoe vanuit opleidingsperspectief ervoor zorgen dat kinderen zich veelzijdig kunnen ontwikkelen. Daarnaast willen we jullie laten zien wat momenteel door de sport wordt ondernomen om kinderen veelzijdig in beweging te krijgen.

13:00 – 14:00 uur: Kind centraal coachen (Vervolg PKB 2019) – Sessieleiders Jan Minkhorst, Nicolette van Veldhoven en Marit Gijsberts - Max 100 personen Meld je aan
Hoe zorgen we er samen voor dat álle kinderen ‘winnen met en door sport’, dat ze hun talenten zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen? We bespreken het pedagogisch sport kompas (vier 'pijlers' kind centraal coachen) en hoe de coach hier vorm aan kan geven. Denk daarbij aan vragen: Hoe om te gaan met diversiteit van kinderen? Aansluiten bij hun ontwikkeling? Wat doe je als er gepest wordt? Hoe creëer je een positieve groepssfeer?

14:30 – 15:30 uur: Hoe krijg jij je opleiders van goed naar beter? – Sessieleiders Margot Kouwenberg, Tineke Bosch en Peet Mercus - Max 25 personen (let op vol=vol) Meld je aan
We werken met een activerende vooropdracht die we 1 week van tevoren toesturen. Hou er rekening mee dat je aan het werk wordt gezet, de #hoedan regelen wij! Je opleiding is immers zo goed als de opleider die hem geeft! Daarom: TOPopleiders in de sport. Er is slechts ruimte voor 25 deelnemers, wees er snel bij!

16:00 – 17:00 uur: Clubkadercoaching het nieuwe normaal – Sessieleiders Robert Braal en een coördinator van een sportbond (nog niet bekend) -Max 100 personen Meld je aan
De eerste pilots van het programma clubkadercoaching hebben enorm positieve resultaten laten zien. Het opzetten, uitvoeren en waarborgen van trainersbegeleiding door een professional zorgt voor een toename van het plezier van trainer én sporters. Wil je meer informatie over clubkadercoaching, welke rol onderwijs hierbij speelt en weten wat jouw bond hieraan kan hebben? Doe dan mee aan deze interactie bijeenkomst.

Meld je zo snel mogelijk aan, want vol is vol! We zien je graag op 1 december aanstaande!

Deel dit artikel op social media: