Bonden Sportbonden

Uitnodiging om deel te nemen aan Nationaal Verenigings Onderzoek

29 oktober 2020
Uitnodiging om deel te nemen aan Nationaal Verenigings Onderzoek

Een uniek verenigingsonderzoek brengt verenigingen van alle sectoren in beeld en biedt kennis over de ontwikkeling van het verenigingsleven in Nederland. Samen met De Nederlandse Associatie wordt dit langjarige onderzoek opgezet. Deelnemende verenigingen delen kosteloos in de uitkomsten en door als sportsector mee te doen, leren we van andere verenigingen, onder meer over financiering, vrijwilligersparticipatie en besturingsmodellen. Sportbonden en verenigingen worden uitgenodigd om deel te nemen.

Graag brengen wij Het Nationaal Verenigings Onderzoek (NVO) onder de aandacht: een nieuw initiatief dat tot doel heeft verenigingen te helpen. Vanuit NOC*NSF ondersteunen wij dit onderzoek van harte en we hebben ook meegewerkt aan de totstandkoming van de vragenlijst. Door het gezamenlijk delen van kennis, inzichten en ideeën kunnen we elkaar helpen aan nuttige kennis over en voor verenigingen. Als eerste stap willen we je vragen deel te nemen aan dit onderzoek.

Het NVO wil alle soorten verenigingen in Nederland in kaart brengen: beroeps-, branche en vrijwilligersverenigingen. Ook sportbonden en haar sportverenigingen maken een wezenlijk onderdeel uit van dit onderzoek.

Met de resultaten kunnen deelnemende verenigingen en sportbonden hun voordeel doen zoals:

  • Hoe kunnen we de binding met de leden versterken?
  • Hoe gaan anderen om met ledengroei of -daling?
  • Hoe gemakkelijk of moeilijk vinden andere verenigingen bestuursleden?
  • Hoe ziet mijn vereniging er uit in vergelijking met andere verenigingen?
  • Zijn er andere financieringsmodellen mogelijk?
  • Enz. enz.

We gaan samen succesvol zijn als jullie ook meedoen. We helpen daarmee als verenigingen elkaar concreet en praktisch verder.

Activeren sportverenigingen

Aangesloten sportverenigingen worden ook uitdrukkelijk uitgenodigd om deel te nemen. U kunt in uw eigen nieuwsbrief deze brief meesturen. Direct verwijzen naar de website kan ook: https://www.nationaalverenigingsonderzoek.nl/

Praktisch: Alle deelnemende bonden en verenigingen krijgen uiteraard de resultaten toegezonden. Hoe meer deelnemende verenigingen, hoe meer het belang en de meerwaarde van de vereniging duidelijk is..

De vragenlijst is opgesteld via co-creatie tussen specialisten uit de verenigingswereld, wetenschappers en verenigingsprofessionals. Namens DNA (De Nederlandse Associatie), IVBB (Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen) en de andere initiatiefnemers uit de verenigingswereld alvast zeer bedankt!

Meer informatie over het nieuwe initiatief is te vinden op www.nationaalverenigingsonderzoek.nl

Om zorgvuldigheid te garanderen, wordt het NVO uitgevoerd door onderzoeksbureau Panteia in Zoetermeer, dat is gehouden aan alle strikte eisen op het gebied van privacy. Mochten er vragen zijn over de vragenlijst of problemen met inloggen, neemt dan contact op met de helpdesk via NVO@onderzoek.nl

Het Nationaal Verenigingsonderzoek wordt mogelijk gemaakt door: 

  • De Nederlandse Associatie
  • Panteia (onderzoeksbureau)
  • IVBB (verenigingsadvies)

 

Vragen? Neem contact op met Huibert Brands

Vragen? Neem contact op met Huibert Brands

Huibert.Brands@nocnsf.nl

Deel dit artikel op social media: