Topsport Coronavirus en sport Sportbonden

NOC*NSF respecteert besluit minister, maar teleurgesteld over uitblijven gesprek

16 oktober 2020
NOC*NSF respecteert besluit minister, maar teleurgesteld over uitblijven gesprek

Minister Van Ark heeft ons vandaag schriftelijk laten weten dat er op dit moment geen mogelijkheden zijn om in gesprek te gaan over het verruimen van de uitzonderingsmaatregelen voor de Nederlandse topcompetities en de nu verplichte maximale groepsgrootte van vier personen in de breedtesport.

NOC*NSF had daar op aangedrongen vanwege het belang van deze competities voor de Nederlandse topsporters, wiens beroep ernstig in gevaar komt en in het belang van het aan kunnen blijven bieden van voldoende aantrekkelijke activiteiten door de sportverenigingen. Alles binnen stringente voorwaarden.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: “Het is teleurstellend dat wij nu op deze twee belangrijke onderwerpen niet met de minister in gesprek kunnen gaan. Gezien de huidige verspreiding van het virus ziet het kabinet geen mogelijkheid om sport verder uit te zonderen van de maatregelen, laat de minister ons weten. Dat respecteren wij. Wel doet de minister ons de toezegging om snel in gesprek te gaan over mogelijkheden waarop dit wel zou kunnen zodra de ontwikkelingen dat weer toelaten. Dat gesprek gaan wij graag aan."

"We richten ons nu vooral op wat er wel mogelijk is om Nederland in beweging te houden. Ik heb diepe bewondering voor al die verenigingen en vrijwilligers die ook met de huidige beperkingen om weten te gaan, om de komende dagen weer vele miljoenen sporters op hun sportaccommodaties te ontvangen.”

Deel dit artikel op social media: