Bonden Sportbonden

Save the date! | Kick off event SportsNL (internationalisering sport) op 8 oktober

25 september 2020

In de afgelopen periode heeft NOC*NSF, onder leiding van het ministerie van Buitenlandse Zaken, geparticipeerd in een overleg dat gericht is op het (nog) beter positioneren van de Nederlandse sport in andere landen. Gericht op onder meer evenementen, export, sociale programma’s en sportontwikkeling. Hierbij sluit de sportsector aan bij de algemene en vernieuwde positionering van Nederland in het buitenland.

Een concreet initiatief van dit overleg is het oprichten van het SportsNL-platform waar alle partijen vanuit de markt, overheid, kennis, maatschappelijke organisaties en sport rond het thema sport en buitenland worden verbonden. RVO (de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken) coördineert dit.

Wij zijn verheugd dat de waarde van sport voor het internationale beleid van Nederland hiermee verdere erkenning krijgt. Voor jullie als sportbonden wellicht een interessant netwerk ten behoeve van jullie eigen internationale activiteiten. De lancering van het platform is openbaar.

Inschrijven kan door dit formulier ingevuld te sturen aan sport@vo.nl.

Deel dit artikel op social media: