Bonden Sportbonden

Wijzigingen protocol en handreiking crowdmanagement

7 augustus 2020

Op donderdagavond 6 augustus gaf het kabinet een persconferentie naar aanleiding van de oplopende besmettingen met het coronavirus in Nederland. Als maatregel tegen de verspreiding van het virus kondigde het kabinet voor de horeca aan dat, ongeacht de omvang van de horecagelegenheid, er zowel binnen als buiten op basis van reservering en met een gezondheidscheck en placering (het toekennen van een vaste zitplaats) gewerkt dient te gaan worden. 

Daarnaast worden alle bezoekers gevraagd zich te registreren, waarbij ze op vrijwillige basis naam en contactgegevens achterlaten zodat de GGD contact kan opnemen bij een besmetting die verband houdt met de bezochte horecagelegenheid. 

Waarschijnlijk gaat dit ook gelden voor sportkantines. We wachten eerst de aangepaste noodverordeningen af voor we het protocol verantwoord sporten en de handreiking crowdmanagement kunnen wijzigen. De geupdate versies plaatsen we dan zo snel mogelijk op onze website en zullen we delen via de bondenupdate. 

Deel dit artikel op social media: