Bonden Sportbonden

Roel Boekel gestart als NOC*NSF-adviseur Sportparticipatie

18 juni 2020
Roel Boekel start als NOCNSF-adviseur sportparticipatie

Zeker nu steeds meer sportbonden de (door)ontwikkeling van en deelname aan hun sport weer oppakken, zijn wij verheugd dat per 1 juni Roel Boekel (voorheen hoofd sport & marketing bij de NSkiV) begonnen is als adviseur sportparticipatie voor sportbonden. Deze functie is nieuw binnen NOC*NSF en heeft als doel het realiseren van een positieve en constructieve relatie tussen sportbonden onderling én sportbonden en NOC*NSF.

Vanuit deze rol hebben wij de ambitie om sportbonden te verbinden, inspireren, adviseren en ondersteunen in het realiseren van hun sportparticipatiedoelstellingen. Er zal een directe lijn zijn met de sportbond om behoefte van sportbonden op te halen en te ondersteunen en helpen met de aanpak van kansen en andere vraagstukken.

Producten en diensten sportparticipatie

De afdeling sportparticipatie heeft diverse producten en diensten ontwikkeld (in samenwerking met sportbonden) zoals bijvoorbeeld recent Sport Support, Clubbase en SportMatch, maar ook al meer ervaren programma’s als Academie voor Sportkader en Nationale Sportweek.

Vanuit deze nieuwe functie willen dit soort programma’s beter laten aansluiten en door ontwikkelen naar de behoefte van sportbonden, zodat er ook beter gebruik gemaakt gaat worden van deze producten en diensten.

Actieve samenwerking met accountmanagement

De functie kent ook een actieve samenwerking met accountmanagement van NOC*NSF. Voor accountmanagement is veelal de algemeen directeur en/of voorzitter het aanspreekpunt. Voor Roel zijn dat de managers sportparticipatie of vergelijkbare functies zoals directeur sport met (eind)verantwoordelijkheid over verenigingsondersteuning, opleidingen en competitiezaken.

De insteek van de functie is dan ook vooral inhoudelijk op gebied van sportparticipatie (vergelijkbaar met bijvoorbeeld de prestatiemanagers bij TeamNL en is de rol van accountmanagement meer op generieke thema’s.

Op korte termijn zal Roel afspraken gaan inplannen met diverse bonden. Mocht je als bond al direct met een vraagstuk zitten of al nader kennis willen maken, schroom niet om contact op te nemen.

Deel dit artikel op social media: