We willen sport en bewegen in een gezonde omgeving laten plaatsvinden

We vinden het belangrijk om de mensen die sporten zich in een gezonde sportomgeving kunnen bewegen. Sport heeft namelijk een bijzondere rol in het stimuleren en activeren van een gezonde leefstijl. Sporten leidt tot een toename van fitheid, dus waarom niet een prettige en gezonde plek waar je lekker en gezond kunt eten en drinken. Waar bewust wordt omgegaan met alcohol, de vereniging rookvrij is en waar het goede voorbeeld wordt gegeven als het gaat om gezond gedrag.

E-learning verantwoord alcohol schenken

De e-learning ‘Voor Elkaar | Sport’ is vanuit ons in samenwerking met VWS en drie andere branches speciaal ontwikkeld voor barvrijwilligers/medewerkers van sportkantines. Met de juiste kennis kun je goed beslagen ten ijs komen in verschillende situaties.

In drie online modules, afgesloten door een toets, leren we je welke regels er gelden voor verantwoorde alcoholverstrekking, hoe je moet reageren in lastige situaties en vooral hoe je kunt voorkomen dat er alcohol wordt geschonken aan minderjarigen of dronken personen.

Naar de e-learning Voor Elkaar | Sport

Reclamecode voor voedingsmiddelen en sportsponsoring

Samen sporten is leuk én gezond. Sponsoring kan dat voor veel mensen mogelijk maken. Sponsoring van een sportclub kan bijvoorbeeld helpen de contributie laag te houden. En sponsoring van een sportevenement kan ervoor zorgen dat sporters tegen weinig of geen kosten kunnen deelnemen, of dat de kosten van het evenement laag blijven. Maar sponsoring is wel gebonden aan regels. We maken je wegwijs in die regels.

Naar onze wegwijzer