Bonden Gezonde sportomgeving

Herbevestiging registratie Sociale Hygiëne voor sportclubs

1 juli 2024
Herbevestiging registratie Sociale Hygiëne voor sportclubs

Sinds 1 juli 2023 is er een nieuw Register Sociale Hygiëne. Iedereen met een diploma Sociale Hygiëne moet zich opnieuw registreren in dit nieuwe register. Sportclubs met een eigen kantine waar alcohol wordt geschonken, moeten een alcoholvergunning hebben. Deze is aan te vragen bij de eigen gemeente. De vergunning is persoonsgebonden en de aanvrager moet het diploma Sociale Hygiëne hebben behaald.

Herbevestigen van een eerdere registratie

Het nieuwe Register Sociale Hygiëne wordt beheerd door de Landelijke Commissie Sociale Hygiëne (Lcsh). Om ervoor te zorgen dat dit register correct en volledig is, moeten personen die in het oude register stonden hun diploma kosteloos herbevestigen. Dit kan tot en met 1 juli 2028. Na deze datum kost het opnieuw registreren €92.

Diploma vanaf juli 2023

Iedereen die vanaf 1 juli 2023 een diploma Sociale Hygiëne haalt, moet zich registreren in het nieuwe register. De kosten hiervoor bedragen ook €92.

Belang van registratie voor alcoholvergunning

Voor het verkrijgen van een alcoholvergunning is het essentieel dat de vrijwilliger die op de vergunning staat, ook geregistreerd is in het Register Sociale Hygiëne. Gemeenten gebruiken dit register bij het beoordelen van de aanvraag voor een alcoholvergunning.

Deel dit artikel op social media: