Regionale talentontwikkeling

Regionale talentontwikkeling

Instroomprogramma's

Regionale talentontwikkeling vindt plaats via instroomprogramma's van een sportbond, waarbij het doel is dat de talenten zullen instromen in de landelijke senioren-1 en senioren topsportprogramma’s van de sportbonden.

De instroomprogramma's zijn trainings- en wedstrijdprogramma's van een sportbond waarbij gebruik gemaakt wordt van de beste begeleiding en faciliteiten voor die specifieke doelgroep. Regionale talentontwikkeling omvat die programma’s die plaatsvinden onder regie van de sportbond waarbij de beste talenten in de betreffende leeftijdscategorieën onderdeel uitmaken van het programma.

Identificeren van talent

Hiernaast kan regionale talentontwikkeling bijdragen aan het identificeren van talenten uit de omgeving en het voorbereiden van die talenten op de doorstroom naar de programma’s van nationale selecties van sportbonden of andere topsportorganisaties.

Voorwaarde is daarbij wel dat de omvang en kwaliteit van het programma uitzicht biedt op succes, oftewel podiumplaatsen bij mondiale toernooien voor senioren.