Paralympische Talentdag voor professionals in de sport of zorg

Ken jij kansrijke sporters voor de Talentdag?

Voor de Paralympische Spelen van 2026 en 2028 zijn wij op zoek naar kansrijke sporters. Hier hebben de toekomstige sporters en wij jouw hulp als professional bij nodig!

Als professional binnen de sport of gezondheidszorg kun je een belangrijke rol spelen door sporters te adviseren over hun mogelijkheden in de paralympische topsport. Vanuit jouw professie houd jij je al dagelijks bezig met het vinden van een geschikte sport op basis van interesses en mogelijkheden, het aanzetten tot bewegen of de juiste inzet richting topsport. En bij dit laatste onderwerp kan de Paralympische Talentdag helpen!

Van kansrijke sporter tot aan deelnemen aan de Paralympische Spelen

De vakkennis van jou als professional uit het veld is onmisbaar voor ons. Uit de herleiding van de aanmeldingen en de hierop volgende doorstroom naar topsport- en opleidingsprogramma’s, zijn verwijzingen vanuit professionals succesvol gebleken.

Sinds 2009 hebben er meer dan 700 mensen deelgenomen aan de Paralympische Talentdag of een 1-op-1 matching. Meerderen van hen hebben uiteindelijk deelgenomen aan de Paralympische Spelen.

Zo hebben er aan de Paralympische Spelen in Tokyo maar liefst 23 sporters deelgenomen die ontdekt zijn op de TeamNL Paralympische Talentdag, waarvan er veertien een medaille hebben behaald!

Geef een kansrijke sporter een Wildcard

Ook dit jaar hopen wij weer op jullie steun om de sport in Nederland te helpen bij het identificeren en adviseren van deze sporters. Je kunt niet alleen sporters informeren en adviseren over de Talentdag op 3 april 2022, maar ook ambitieuze sporters met een handicap tussen de 12 en 35 jaar die de mogelijkheid hebben om binnen vier jaar op het Paralympisch wereldpodium te acteren een wildcard geven.

Dankzij de wildcard is deze sporter, zonder verdere selectie, verzekerd van deelname aan de NOC*NSF Paralympische Talentdag. De sporter moet zich nog wel zelf aanmelden via dit formulier.

Ook zonder wildcard kun je uiteraard mensen doorverwijzen naar de Paralympische Talentdag! Alle geïnteresseerde sporters kunnen zich natuurlijk aanmelden, graag zelfs. Bij de aanmelders zonder wildcard zal NOC*NSF aan de hand van de gegevens uit het aanmeldformulier een eerste selectie op potentie uitvoeren op basis van o.a. leeftijd, fysieke gegevens, trainingsachtergrond en ambitie.

In de Paralympische Sportwijzer staat meer informatie over de sporten en verschillende handicaps in relatie tot classificatie. De handicaps kunnen variëren van het missen van drie vingers tot het hebben van een dwarslaesie.

Wildcard

Voor het aanvragen van wildcards kun je een e-mail sturen naar paralympischtalent@nocnsf.nl met hierin: je naam, organisatie waar je werkzaam bent, functie, adres waar we de wildcards naar toe kunnen sturen en telefoonnummer.

Meer informatie?

Ken jij iemand die mogelijk potentie heeft voor de Paralympische sport en wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar paralympischtalent@nocnsf.nl