Vrijwilligers zijn onmisbaar in de sport. Zij vormen het hart van de vereniging en vullen vaak talloze rollen. Iets wat jullie waarschijnlijk de laatste jaren ook is opgevallen is de groei in het aantal ouders, volwassen sporters en club betrokkenen die zelf de touwtjes in handen (moeten) nemen. Bijvoorbeeld als trainer-coach voor het team. Om de vrijwilligers hierbij te helpen en om ze vol energie en frisse ideeën op weg te helpen bieden wij scholingen aan. 

Via sportopleidingen.nl kan je al onze opleidingen als individu volgen. Wij bieden al onze opleidingen daarnaast ook incompany aan. Voordeel hiervan is dat je binnen jouw vereniging of gemeente alle trainer-coaches, bestuurders of arbiters kan opleiden. Natuurlijk specifiek gericht op jullie behoefte. Omdat onze incompany-opleidingen bovendien een vast tarief hebben, zijn de kosten per persoon lager dan bij een individuele inschrijving.

Meer weten hierover?

Meer weten hierover?

opleidingen@nocnsf.nl

026-4834400

Hieronder een kleine greep uit ons opleidingsaanbod voor vrijwilligers.

Lang leve de Sportouder

Ouders langs de lijn, het bad, het veld, de bak, ze vormen een issue bij alle sporten. Ouders lijken vaak teveel ingesteld op winnen en hebben daardoor een verkeerde impact op het sportplezier van hun kind en op de sfeer rondom wedstrijden.

Coach de coach

Deze scholing is geschikt voor ervaren trainers, voor vrijwilligers met pedagogische vaardigheden en ervaring die coaches bij willen staan of professionals zoals buurtsportcoaches. Als trainersbegeleider ga je de trainers of coaches binnen de sportvereniging voor langere tijd ondersteunen.