NOC*NSF Sportbonden Sportverenigingen

NOC*NSF brengt kennis en inspiratie op de Nationale Sport Vakbeurs 2024

9 oktober 2024
NOC*NSF brengt kennis en inspiratie op de Nationale Sport Vakbeurs 2024

NOC*NSF is in 2024 opnieuw kennispartner van de Nationale Sport Vakbeurs. Met een uitgebreid programma bieden wij bezoekers een dag vol inspiratie, bestaande uit kennissessies, workshops en sportieve ervaringen. Of je nu clubbestuurder, beleidsmedewerker, bondsmedewerker, clubondersteuner of andere sportprofessional bent, je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze sessies. De Nationale Sport Vakbeurs vindt plaats op 6 november 2024 in Gorinchem en is gratis toegankelijk.

De toekomst van breedtesport

Guido Davio, directeur Breedtesport NOC*NSF, opent de beurs met zijn visie op de toekomst van breedtesport in Nederland. Hij laat zien hoe we samen breedtesport kunnen ontwikkelen en versterken, zodat iedereen in Nederland kan genieten van sport.

NOC*NSF Clubhuis en kennissessies

Het NOC*NSF Clubhuis is dé ontmoetingsplek voor de sportwereld. Bezoekers kunnen hier in gesprek gaan met sprekers en nieuwe inzichten opdoen. Ook worden er door de dag heen op verschillende plekken diverse kennissessies en tafelgesprekken gehouden:

  • Guido Davio neemt deel aan een tafelgesprek met Daniel Klijn (bestuurder RVVB), en Tweede Kamerleden Mohammed Mohandis (GroenLinks-PvdA) en Ilse Saris (Nieuw Sociaal Contract) over een nieuwe landelijke strategie voor sportverenigingen.
  • Bob Thomassen (projectleider platform sportinfrastructuur NOC*NSF) en Manon Wagenmans (projectcoördinator sportinfrastructuur NOC*NSF) geven een update over de sportlandkaart aan gemeenten.
  • Peet Mercus (adviseur Breedtesport NOC*NSF) geeft in samenwerking met Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) een sessie over HRM voor sportclubs. Hoe geef je leiding aan beroepskrachten en vrijwilligers?
  • Erik Beuker (projectleider sociale veiligheid sport NOC*NSF) deelt in twee sessies praktische tips voor clubs, bonden en gemeenten om aan de slag te gaan met de basiseisen voor sociale veiligheid.

Daarnaast organiseert NOC*NSF sessies over sport en zorg, datagedreven sportbeleid, leden- en vrijwilligerbinding, sportdeelname en het creëren van inclusieve sportomgevingen.

Meld je gratis aan

De Nationale Sport Vakbeurs 2024 en de NOC*NSF kennissessies zijn gratis toegankelijk. Ben je geïnteresseerd in specifieke sessies? Meld je aan door op een kennissessie in het beursprogramma te klikken. Vergeet niet om je gratis toegangsticket voor de beurs te reserveren.

Meer informatie

Meer informatie over de Nationale Sport Vakbeurs vind je op nationalesportvakbeurs.nl. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. Benieuwd naar de vorige editie? Bekijk hieronder de aftermovie van afgelopen jaar.

Deel dit artikel op social media: