Topsport Paralympisch Parijs 2024 TeamNL

Op weg naar Parijs: BNNVARA volgt vier paralympische sporters

21 augustus 2024
Op weg naar Parijs: BNNVARA volgt vier paralympische sporters

Na het succes van TeamNL op de Olympische Spelen zijn de ogen nu gericht op de Paralympische Spelen. Van 28 augustus tot en met 8 september strijden ongeveer 4.400 sporters uit 182 landen in Parijs om de felbegeerde gouden medailles. In de nieuwe serie ‘Unstoppable’ volgt BNNVARA vier Nederlandse topsporters tijdens hun voorbereiding op de Paralympische Spelen en hun verblijf in Parijs.

In de docuserie geven parawielrenner Tristan Bangma, parazwemster Chantalle Zijderveld, rolstoelbasketbalster Bo Kramer en bocciaspeler Marco Dekker een kijkje in hun topsportleven. Wat zijn hun ambities en verwachtingen? En hoe ervaren zij de druk van de Paralympische Spelen?

De vierdelige serie ‘Unstoppable’ is vanaf 23 augustus iedere vrijdag om 16.00 uur te zien bij BNNVARA op het YouTube-kanaal van NPO Start.

Tristan Bangma 

Met slechts één procent zicht racet Tristan Bangma op zijn tandem met meer dan 65 km/u over de baan. Met zijn vaste partner Patrick Bos behaalde hij al verschillende successen, waaronder goud in Tokio op de vier kilometer achtervolging. In Parijs mikken ze samen op drie keer goud.

Chantalle Zijderveld 

Chantalle Zijderveld debuteerde op haar twaalfde als parazwemster op het senioren-WK. In de jaren daarna won ze talloze titels en paralympische medailles, maar ontdekte ook dat succes niet altijd geluk brengt. Na de Spelen in Tokio besloot ze te stoppen met zwemmen. Toch bleef de drang om te zwemmen aan haar knagen. Ze begon opnieuw met trainen op het hoogste niveau en kwalificeerde zich weer voor de Spelen.

Bo Kramer

Op elfjarige leeftijd werd Bo Kramer’s droom om profvoetbalster te worden abrupt beëindigd door de ontdekking van botkanker in haar been. Maar Bo liet zich niet tegenhouden. Tijdens een Paralympische Talentdag ontdekte ze rolstoelbasketbal, en vanaf dat moment stond alles in het teken van deze sport. Ze won brons in Rio en goud in Tokio.

Marco Dekker

Vier jaar geleden had Marco Dekker nooit gedacht dat hij nu zou deelnemen aan de Paralympische Spelen in Parijs. Op zijn 27e werd zijn talent voor boccia ontdekt tijdens een Paralympische Talentdag. Sindsdien is zijn leven drastisch veranderd: hij heeft prijzen gewonnen en reist de wereld rond voor toernooien, terwijl hij voorheen nog wekelijks naar de dagbesteding van zijn woongroep ging.

De serie ‘Unstoppable’ is geïnspireerd door het programma ‘Je Zal Het Maar Hebben’ waarin jongeren met een beperking hun dromen najagen.

Bekijk de trailer. 

TeamNL tijdens de Paralympische Spelen

Benieuwd welke sporters van TeamNL dit jaar in actie komen tijdens de Paralympische Spelen? En hoe het programma eruitziet? Volg onze sporters op de voet via TeamNL.org.

Deel dit artikel op social media: