Internationaal Paralympisch

Mariska Beijer kandidaat atletencommissie Internationaal Paralympisch Comité

24 juli 2024
Mariska Beijer kandidaat atletencommissie Internationaal Paralympisch Comité

Tijdens de Paralympische Spelen in Parijs deze zomer mogen alle deelnemende sporters stemmen op zes nieuwe leden voor de atletencommissie. Mariska Beijer, rolstoelbasketbalster in TeamNL, is één van de kandidaten die is voorgedragen voor een plek. Bij voldoende stemmen neemt Beijer vanaf september plaats in de commissie. 

Beijer maakt al lange tijd deel uit van het Nederlands rolstoelbasketbalteam. In 2012 ging zij voor het eerst naar de Paralympische Spelen in Londen, waar Oranje uiteindelijk naar huis ging met een bronzen medaille. Hierna maakte Beijer ook deel uit van de selectie tijdens de Paralympische Spelen van Rio in 2016 (brons) en van 2020 in Tokio (goud). 

Als kandidaat voor de atletencommissie wil Beijer zich hard maken voor meer samenwerking binnen het IPC en heeft ze als doel om paralympische sporters te verenigen: “Sport heeft mijn leven veranderd. Nu is het tijd om iets terug te geven. Als kandidaat zet ik me in voor een inclusieve en sterke paralympische beweging, waarin elke atleet zich gehoord en gewaardeerd voelt. Ik ben vastbesloten om bij te dragen aan een toekomst waarin iedere atleet kan schitteren.” 

De Paralympische Spelen gaan op 28 augustus van start en eindigen op 8 september. Tijdens de sluitingsceremonie worden de nieuwe leden bekendgemaakt. 

Jitske Visser stelt zich niet opnieuw kandidaat  

Teamgenoot Jitske Visser neemt bij de komst van de nieuwe leden afscheid van de atletencommissie, waar zij de eervolle functie van voorzitter vervulde. Ze heeft de keuze gemaakt om zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen en maakt daarbij ruimte voor een nieuwe voorzitter om de atleten te vertegenwoordigen.

“Ik heb met heel veel plezier deel uitgemaakt
van deze commissie, bestaande uit zo veel succesvolle atleten uit diverse sporten en verschillende landen en culturen. De diversiteit binnen de commissie bracht veel perspectieven samen. Dat was, naar mijn ervaring, essentieel om de stem van paralympiërs te vertegenwoordigen en de paralympische beweging naar een hoger niveau te tillen. Ik wens alle kandidaten veel succes in hun streven naar deze waardevolle posities.” 

Deel dit artikel op social media: