Sportdeelname Gezonde Generatie

Recordaantal scholieren neemt deel aan Olympic Moves

14 juni 2024
Recordaantal scholieren neemt deel aan Olympic Moves

Ruim 36.000 scholieren van 400 middelbare scholen hebben meegedaan aan de grootste schoolsportcompetitie van Nederland, Olympic Moves. Het hoge aantal deelnemers is een record. De schoolsportcompetitie, georganiseerd door NOC*NSF en de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO), is populair. Na landelijke en regionale wedstrijden kwalificeerden 6.000 leerlingen zich voor de School Final op Sportcentrum Papendal op 7 juni. In maar liefst 18 sporten werd deze dag om de prijzen gestreden.

Tijdens Olympic Moves staan niet alleen het belang van sport en bewegen centraal, maar ook de belangrijke olympische waarden vriendschap, respect en excelleren. Sport heeft de potentie om een positieve invloed te hebben op (jonge) levens. Naast de fysieke voordelen biedt sport namelijk ook kansen voor jongeren om te leren over samenwerken, discipline, eigenwaarde en het omgaan met overwinningen en nederlagen. Jong geleerd is oud gedaan.

Olympic Moves laat zien hoe waardevol het is dat zoveel jongeren in beweging komen. Er ontstaan nieuwe vriendschappen, er wordt fanatiek gesport en leerlingen halen het beste uit zichzelf. NOC*NSF en de KVLO hebben samen de olympische waarden omarmd en laten zien dat leerlingen, net als TeamNL, met passie en toewijding streven naar de waarden respect, vriendschap en excellentie. Onder toeziend oog van TeamNL’ers Roos Zwetsloot (skateboarden) en Joel de Jong (para-atletiek) haalden de leerlingen het beste uit zichzelf.

Olympic Moves 2 760X456

We gaan vlammen

In dit olympisch jaar staat ook Olympic Moves in het teken van de aankomende Spelen in Parijs. Het thema ‘we gaan vlammen’ is als rode draad in het programma verweven. Bovendien werden leerlingen op Papendal verwelkomd in het ‘Olympic Moves Huis’, een verwijzing naar het TeamNL Huis in Parijs.

En gevlamd werd er. Een bijzondere vermelding hierin verdient het Roelof van Echten College uit Hoogeveen, met ruim 150 deelnemers en een actieve rol van zowel leerlingen als docenten in de organisatie. Bij de nieuw toegevoegde sport zwemloop is de grote winnaar het Vincent van Gogh uit Assen.

Over Olympic Moves

Olympic Moves is een initiatief van KVLO en NOC*NSF, in samenwerking met de Gezonde Generatie. De schoolsportcompetitie is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van het land. Olympic Moves biedt middelbare scholieren de kans om deel te nemen aan verschillende sporten en plezier hieraan te beleven.  Gedurende het schooljaar nemen deelnemende schoolteams het tegen elkaar op in de regionale finales en vervolgens tijdens de School Final. De editie 2023/2024 was de 22e editie van Olympic Moves.

Bekijk hier de aftermovie van Olympic Moves 2024:

Deel dit artikel op social media: