Sportdeelname Gezonde sportomgeving

TeamNL Sport Experience trapt af in Apeldoorn

9 mei 2024
TeamNL Sport Experience trapt af in Apeldoorn

Bij een groot aantal (internationale) sportevenementen in Nederland worden side-events voortaan ‘gebundeld’ in de TeamNL Sport Experience. De nieuwe sportbelevingservaring voor jong en oud is een initiatief van Nevobo en in samenwerking met TeamNL moet het de maatschappelijke waarde van sportevenementen vergroten. Vandaag vond met ambassadeur Erben Wennemars in Apeldoorn de kick-off plaats.

Waarde van sport

Waar in het verleden een sportbond of organisatie daarin vaak alleen opereerde, worden de kennis en uitvoering nu gebundeld in de TeamNL Sport Experience. “Dit bevordert de samenhang tussen internationale sportevenementen in ons land. Met dit initiatief komen topsport en breedtesport bij elkaar en willen we meer mensen de waarde en effecten van sport laten ervaren. Zowel door te komen kijken als zelf ook actief te zijn”, aldus Guido Davio, directeur Breedtesport van NOC*NSF.

“Het blijvende, gemeenschappelijke streven is om sport en bewegen toegankelijk te houden en te maken voor iedereen. Dit is niet alleen heel leuk, maar zo leveren we ook een bijdrage aan een gezondere en vitale samenleving.”

Sportbeleving

De TeamNL Sport Experience is een gratis sportbelevingservaring voor jong en oud, die wordt gekoppeld aan topsportevenementen in Nederland. Van crossen over een pumptrack en je handbal-skills trainen tot smashen tegen de volleybal-smashmeter, sprinten over de atletiekbaan en nog veel meer. Afhankelijk van het evenement wordt ook de grootte van de TeamNL Sport Experience bepaald, maar is altijd sporttakoverstijgend.

Wennemars ambassadeur

Erben Wennemars heeft zich als ambassadeur verbonden aan de TeamNL Sport Experience. “Ik ben niet alleen opgegroeid met schaatsen, maar met heel veel sporten. Nu nog vind ik niets leuker dan nieuwe dingen uitproberen, nieuwe uitdagingen in de sport aan te gaan. Ontdekken blijft gewoon heel erg leuk. En het hoeft niet altijd iets groots te zijn. Sport is bewegen en bewegen is goed voor je gezondheid."

"Daarom is het mooi dat de TeamNL Sport Experience straks in heel Nederland die boodschap uitdraagt en ook nog een hoop plezier gaat brengen. Dit gaat ook zeker bijdragen om de schare sportfans in Nederland te vergroten”, aldus Wennemars, die bij de kick-off in Apeldoorn het officiële startsein gaf, gevolgd door onder meer demonstraties van BMX-kampioen Pim Scheers, beachvolleyballer Stefan Boermans en polsstokhoogspringer Femke Pluim.

Hoofdsponsor TeamNL Sport Experience

In de komende maanden komt de TeamNL Sport Experience, waarbij Rabobank als betrokken hoofdsponsor is aangesloten, al naar zeven steden (Almelo, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Haag, Heerlen en Nijmegen). De Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) is dit jaar een van de kartrekkers van het initiatief, waarbij nauw wordt samengewerkt met NOC*NSF, sportbonden en lokale partners. De TeamNL Sport Experience is in die steden namelijk gekoppeld aan nationale en internationale beachvolleybalevenementen, waaronder het EK Beachvolleybal in augustus.

Voor gemeenten en provincies wordt de TeamNL Sport Experience ook een belangrijk middel om lokale maatschappelijke doelstellingen, zoals gezond bewegen, sporten in de wijk, een florerend verenigingsleven en verschillende doelgroepen met elkaar verbinden.

Deel dit artikel op social media: