Topsport TeamNL Parijs 2024

Nederland heeft zin in de Spelen! 10.000 reserveringen voor TeamNL Huizen

10 januari 2024
Nederland heeft zin in de Spelen! 10.000 reserveringen voor TeamNL Huizen

Binnen 5 dagen hebben al 10.000 Nederlandse huishoudens zich geregistreerd om direct na 22 januari al kaarten te kunnen kopen voor het Olympische of Paralympische TeamNL Huis, Thuis voor Oranje. Sportcentrum Papendal en NOC*NSF die het Olympische en Paralympische Huis met ingang van 2024 zelf exploiteren zonder winstoogmerk, zijn tevreden met de eerste resultaten, zo’n 6 maanden voor aanvang van de Spelen. Ook garandeert een aantal zakelijke arrangementen al een behoorlijk aantal bezoekers aan beide huizen.

Het aantal van 10.000 registraties is te vermenigvuldigen met gemiddeld 4, omdat iedere registratie staat voor de aanschaf van 2 tot 6 kaarten. Ook blijkt uit de bezoekersdata van eerdere Hollandse huizen tijdens de Spelen dat de meeste mensen twee keer komen, omdat ze vaak overnachten in de stad waar de Spelen plaatsvinden. De belangstelling van Nederlanders voor de Spelen in Parijs is sowieso al groot: ons land staat vijfde in de internationale ranglijst van kaartverkoop voor de Olympische wedstrijden, zo blijkt uit de gegevens van het Franse organiserend comité.

Het Paralympische Huis – vanaf 28 augustus gevestigd in een bestaand origineel spiegeltheater in Parijs – biedt naast de feestelijke huldigingen bovendien mogelijkheden voor themabijeenkomsten en events. Op 7 februari is er een bijeenkomst voor bedrijven en maatschappelijke organisaties die interesse hebben en mee willen denken over de invulling.

Het Olympische en Paralympische Huis zijn non-profit; partners zijn doorslaggevend om de exploitatie sluitend te krijgen. Mocht er een positief saldo zijn, dan komt dat rechtstreeks ten goede aan de sport.

Deel dit artikel op social media: