Topsport Maatschappelijke inzet TeamNL

Ruim 80 kinderen kunnen in 2024 sporten dankzij opbrengst TeamNL Veiling

15 december 2023
Ruim 80 kinderen kunnen in 2024 sporten dankzij opbrengst TeamNL Veiling

Van 1 t/m 12 december vond de allereerste TeamNL Veiling plaats op Catawiki. Sporters van TeamNL stelden belangeloos unieke items en belevenissen ter beschikking met als doel om geld op te halen én aandacht te genereren voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. 

De actie leverde €26.000 euro op, en van dit bedrag kunnen in 2024 ruim 80 kinderen uit gezinnen met weinig geld toch meedoen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit.

Hoge biedingen door sportfans   

Vanaf de eerste dag werd er al goed geboden op de 40 kavels op Catawiki. Maar in de laatste uren van de veiling, op dinsdagavond 12 december, ging het pas echt hard. De gesigneerde regenboogtrui van wereldkampioen Mathieu van der Poel leverde het meest op, met €7.750 als winnend bod. Ook op de gesigneerde waterpolo-cap van keepster Laura Aarts (€2.500), het gesigneerde regenboogpak van Annemiek van Vleuten (€1.550) en het bijwonen van een training van de handbaldames (€1.005) werd fors geboden. 

De meeste kopers komen uit Nederland maar ook sportfans uit Frankrijk, Duitsland, België en zelfs Japan wisten items te bemachtigen.

Hartverwarmend signaal 

Petra Bosman, directeur van Jeugdfonds Sport & Cultuur, spreekt haar dank uit naar de sporters van TeamNL: “Financieel is de opbrengst een hele mooie impuls, maar ik vind vooral het signaal dat grote Nederlandse sporters ermee afgeven hartverwarmend. Zij stellen attributen beschikbaar die voor hen van grote waarde zijn omdat ze het belangrijk vinden dat kinderen mee kunnen doen aan sport en cultuur. Dat is natuurlijk fantastisch voor ons.”

Gastcurator van de veiling en ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Erben Wennemars is trots op dit prachtige resultaat en bedankt nadrukkelijk de sporters van TeamNL en alle sportfans die via Catawiki hebben geboden.

Deel dit artikel op social media: