Topsport Parijs 2024 TeamNL

Voor B-boy Lee-Lou Demierre voelt het nog gek om onderdeel te zijn van TeamNL

NOC*NSF 31 mei 2023
Voor B-boy Lee-Lou Demierre voelt het nog gek om onderdeel te zijn van TeamNL

Met het olympisch debuut van hun sport in aantocht, maken de Nederlandse breakdancers sinds dit jaar deel uit van TeamNL. Voor B-boy Lee-Lou Demierre is dat na een aantal maanden nog altijd bijzonder, zo vertelt hij in de nieuwste aflevering van de TeamNL Parijs Podcast. "Om dit te bereiken, doet me echt goed."

Is breakdance een sport, een kunst of simpelweg een way of life? Hoewel Lee-Lou het een combinatie van de drie vindt, gaat voor hem persoonlijk dat laatste zeker op. Want al sinds hij twee jaar oud is, doet Lee-Lou aan breakdance. Als zoon van een B-girl groeide hij ermee op. "Ik kon eerder op mijn hoofd staan dan dat ik kon lopen", grapt hij. Nu, twintig jaar later, maakt hij onderdeel uit van TeamNL. "Voor mij is dat wel heel gek, want wij zijn als sport nog nooit onderdeel geweest van een sportfederatie."

Sinds dit jaar is dat wel het geval. Het maakt deel uit van de reis die de sport aflegt richting het debuut op de Olympische Spelen. Volgend jaar kunnen Lee-Lou en zijn collega-breakdancers hun liefde voor hun sport delen op het grootst denkbare podium. In de TeamNL Parijs Podcast vertelt Lee-Lou over de weg naar Parijs, maar ook over de ins en outs van de sport. Zo blijkt het mentale aspect niet te onderschatten en is de wijze waarop de breakdancers elkaar onderling verder helpen uniek.

Trotse Guusje Steenhuis gaat voor een medaille

Niet alleen Lee-Lou maakt zich op voor de Spelen, ook judoka Guusje Steenhuis stelt alles in het werk om volgend jaar in Parijs te kunnen schitteren. Op het WK judo in mei liet ze zien goed in vorm te zijn. Zowel individueel als met het team pakte ze brons. Daarmee verdubbelde Guusje haar WK-medailletotaal naar vier. "In mijn hele carrière laat ik zien dat ik constant ben. Dat is in het judo best bijzonder en daar ben ik heel trots op", vertelt ze. Dat wil ze doortrekken naar Parijs. "Het is mijn doel om daar een medaille te halen." Hoe Guusje dat wil bereiken? Ze vertelt het in de TeamNL Parijs Podcast.

TeamNL Parijs Podcast

De TeamNL Parijs Podcast is speciaal ontwikkeld voor topsporters van TeamNL. Het is een aanvulling op hun voorbereiding op de Olympische en Paralympische Spelen van volgend jaar. Iedere laatste woensdag van de maand ontvangt host en TeamNL-volleybalster Myrthe Schoot twee gasten waarmee ze spreekt over alles wat topsporters bezighoudt of wat ze moeten weten over de naderende Spelen.

De TeamNL Parijs Podcast is voor iedereen te beluisteren. Dat kan via onder meer Spotify en Apple Podcasts. Geen aflevering missen? Abonneer je dan gratis.

Deel dit artikel op social media: