NOC*NSF Partners TeamNL

NOC*NSF en FILA verlengen samenwerking tot en met Winterspelen 2026

4 maart 2023
NOC*NSF en FILA verlengen samenwerking tot en met Winterspelen 2026

FILA is al sinds 2018 de officiële kledingpartner van TeamNL. Die samenwerking is nu verlengd tot en met de Olympische Spelen en Paralympische Winterspelen in Milaan en Cortina d'Ampezzo in 2026. Dankzij deze samenwerking komen de sporters goed voor de dag. Ze zijn verzekerd van herkenbare kleding. Of de sporters, coaches en begeleiders nu naar Parijs afreizen, door het olympisch dorp lopen of aanschuiven bij Studio Sport; ze zijn van top tot teen gestoken in een FILA-outfit.

André Cats, directeur topsport bij NOC*NSF vertelt: "We zijn blij dat FILA ook tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van Paris 2024 en Milano Cortina 2026 TeamNL herkenbaar en uniform kleedt. FILA is de afgelopen jaren een betrouwbare partner gebleken, met hart voor onze sporters, ook in de lastige coronatijd. We zijn verheugd dat FILA onze sporters de unieke TeamNL-uitstraling zal meegeven. TeamNL zal de FILA-TeamNL-kleding met trots dragen."

Luca Bertolino, head of global strategic marketing bij FILA zegt hierover: "De afgelopen zes jaar is de samenwerking met NOC*NSF ons zeer goed bevallen. De resultaten die TeamNL tijdens de Olympische Zomer- en Winterspelen heeft behaald, waren sensationeel. Dankzij de sporters van TeamNL heeft FILA meerdere malen op de bovenste trede van het podium mogen staan. De verlenging van ons partnership laat zien dat TeamNL en FILA de ambitie hebben om nog betere resultaten te behalen, door met overtuiging en enthousiasme grenzen te verleggen."

Innoveren en uitvoerig testen

FILA verzorgt ook voor verschillende bonden de on-court-sportkleding. Het bedrijf levert bijvoorbeeld al jaren de geavanceerde schaatspakken voor het nationale schaatsteam. De komende tijd gaat FILA de schaatspakken verder innoveren voor nog meer aerodynamica. Als alles in detail is uitgetekend en goedgekeurd, testen de sporters de samples nog eens grondig voordat het productieproces begint. Zo garandeert FILA de beste kwaliteit voor de sporters.

Over FILA

FILA komt oorspronkelijk uit Italië, maar het sportkledingmerk is sinds 2007 in Zuid-Koreaanse handen. Het Nederlandse Sportconfex, gespecialiseerd in (wedstrijd)pakken voor schaatsers en inlineskaters, verzorgt in licentie de volledige productie.

Deel dit artikel op social media: