NOC*NSF Sportbonden

Voortgang Programma Digitalisering Topsport

21 december 2021

Inmiddels is het alweer tweeëneenhalf jaar geleden dat we gestart zijn met het Programma Digitalisering Topsport en specifiek de implementatie van het Athlete Management Systeem voor de Nederlandse Topsport. Graag staan we samen met jullie stil bij de successen die we behaald hebben en kijken we vooruit!

Een aantal cijfers

Smartabase omvat inmiddels:

  • 1700 sporters
  • 26 bonden
  • 145 trainingsgroepen
  • 18 integraties met andere prestatietechnologieën

Naast het gebruik van dagelijkse vragenlijsten op het gebied van wellness en load is ook een aantal bonden al gestart met voeding, trainingsplanning, talentidentificatie en ontwikkelplannen. En… afgelopen zomer is Smartabase ook gebruikt als medisch systeem voor de Paralympische Spelen. We zullen deze kennis meenemen voor het gebruik van Smartabase tijdens de Spelen in de toekomst. 

Nu inmiddels veel bonden gebruikmaken van Smartabase, zijn we in een nieuwe fase van dit project gekomen. De focus gaat meer liggen op het beter gebruiken van het systeem, het aansluiten van nieuwe technologieën en het uitbouwen van de functionaliteiten die gebruikt worden om op die manier meer data gedreven te gaan werken.

Met dat in ons achterhoofd, hebben we besloten dat het project Digitalisering Topsport vanaf heden onderdeel gaat worden van het team Performance Technologie, aangestuurd door Bernadet van Os. Verder zal Maartje Vincent-Ten Barge een nieuwe functie binnen NOC*NSF gaan bekleden en wordt de coördinatie van Smartabase overgenomen door Lisa van Paridon, zij is te benaderen via lisa.vanparidon@nocnsf.nl.

Mocht jouw bond nog geen gebruik maken van Smartabase, maar zie je wel de toegevoegde waarde hiervan? Neem dan contact op met Bernadet van Os of Lisa van Paridon via digitalisering.topsport@nocnsf.nl.

Deel dit artikel op social media: