NOC*NSF Coronavirus en sport

Sporten blijft mogelijk

12 november 2021
Sporten blijft mogelijk

Publiek is niet meer toegestaan bij trainingen en wedstrijden in de amateur- en de professionele sport, in de sportkantines en op het buitenterras gelden vaste zitplaatsen en de horecavoorzieningen van sportaccommodaties moeten vanaf 20.00 uur 's avonds dicht. Dat zijn de aanvullende maatregelen die het demissionaire kabinet vrijdagavond in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus voor de sport heeft aangekondigd. Daarnaast geld het  advies om voor en na het sporten 1,5 meter afstand te houden, ook op plekken waar geen coronatoegangsbewijs verplicht is. De maatregelen gaan zaterdag 13 november om 18.00 uur in.

"Gezien de sterk oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames is het begrijpelijk dat het kabinet aanscherpende maatregelen heeft genomen. In de huidige gezondheidscrisis is een weerbare en vitale bevolking van cruciaal belang", reageert Marc van den Tweel, algemeen directeur van NOC*NSF. "Sport is onderdeel van de oplossing om samen gezond uit deze crisis te komen. Sport en voldoende bewegen houdt Nederland fysiek en mentaal gezond. Het is daarom erg belangrijk dat het kabinet sporten ook bij de sportclub mogelijk heeft gehouden. Ik zou iedereen aan willen moedigen om vooral nu te gaan sporten."

Sport is onderdeel van de oplossing om samen gezond uit deze crisis te komen
Marc van den Tweel, algemeen directeur NOC*NSF

“De maatregelen brengen grote problemen voor de sportsector met zich mee. Sportevenementen zonder publiek zijn financieel gezien nauwelijks te organiseren. Voor veel sportclubs is het vrijwel niet mogelijk om rond te komen zonder de kantineopbrengsten en op de vrijwilligers van onze sportclubs wordt weer een groot beroep gedaan om alle maatregelen in te voeren.”

“Steun van gemeenten en de landelijke overheid is essentieel bij het incasseren van deze zoveelste klap voor de unieke sportinfrastructuur die wij in Nederland in de afgelopen meer dan honderd jaar hebben opgebouwd. Ik vertrouw er op dat de aangekondigde steunpakketten snel komen en direct effectief worden. Velen in de sport maken zich terecht zorgen over de grote risico’s die de sportsector bedreigen, niet alleen voor de korte termijn maar juist ook voor de toekomst.”

Deel dit artikel op social media: