Topsport Paralympisch Tokyo 2020

Fleur Jong en Jetze Plat dragen vlag openingsceremonie Paralympische Spelen

15 augustus 2021
Fleur Jong en Jetze Plat dragen vlag openingsceremonie Paralympische Spelen

Atlete Fleur Jong en triatleet en handbiker Jetze Plat dragen op 24 augustus tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Spelen samen de Nederlandse vlag het Nieuw Olympisch Stadion in Tokio binnen. 

TeamNL kan twee sporters aanwijzen als vlaggendrager omdat het Internationale Paralympische Comité (IPC) gendergelijkheid stimuleert. 

"Fleur en Jetze zijn boegbeelden van de paralympische sport en het is een eer om hen in mijn team te hebben", motiveert chef de mission Esther Vergeer haar keuze voor Jong en Plat. "Ze hebben allebei al waanzinnige prestaties op hun CV en ze beschikken ook nog eens over enorm veel uitstraling. Dankzij hun prestaties en professionaliteit zijn ze een voorbeeld voor volgende generaties. Ik ben er enorm trots op dat zij samen tijdens de openingsceremonie TeamNL representeren."

Fleur Jong: 'Wat een eer dat ik de vlag voor Nederland mag dragen samen met Jetze! Deze vlag staat voor zoveel meer. Het symboliseert voor mij dat niets onmogelijk is. Zolang je maar blijft dromen en in jezelf blijft geloven." 

"Ik ben ontzettend trots dat ik de vlag het stadion binnen mag dragen", vult Plat aan. "Het is een eer. Na een jaar uitstel zijn we erg blij en gemotiveerd om eindelijk te kunnen gaan strijden om paralympische titels."

Volg TeamNL op de voet

Op onze website TeamNL.org volgen we onze sporters in Tokio op de voet. Je vindt er het programma van de Nederlanders, de uitslagen, een liveblog en de medailletabel.

Ook op onze social mediakanalen volgen we onze sporters van dichtbij, zelfs vanuit het dorp. Check onze kanalen hieronder:

- Instagram

- Twitter

- Facebook

- YouTube

Deel dit artikel op social media: