NOC*NSF Tokyo 2020

Twee leden binnen TeamNL positief getest

22 juli 2021
Twee leden binnen TeamNL positief getest

Binnen TeamNL zijn twee leden positief getest. Het gaat om taekwondoka Reshmie Oogink en een staflid van de roeiploeg. Voor hen beiden geldt dat zij volgens het protocol van Tokyo 2020 een periode van 10 dagen in quarantaine gaan. Binnen de geldende protocollen van TeamNL is geanticipeerd op het mogelijke gevaar van close contacts.

"Ik heb er geen woorden voor" aldus Oogink. “Ik heb er alles aan gedaan en keihard gewerkt om hier te komen, ook na mijn zware knieblessures. En nu houdt het op deze manier op. Dit is het einde van mijn carrière."

"Ik draai er niet omheen, dit is voor hen beiden vreselijk nieuws" aldus chef de mission Pieter van den Hoogenband. "We doen er met elkaar alles aan om de besmettingen buiten de deur te houden. En toch worden we ermee geconfronteerd. Vanuit TeamNL steunen we hen waar we kunnen. Tegelijkertijd gaan de anderen door met hun laatste voorbereidingen voordat we gaan beginnen. Ook daar ondersteunen we waar mogelijk. Ik zie om me heen dat onze sporters zich blijven focussen op waarom we hier zijn. Dat is niet altijd even makkelijk maar we zijn met professionele topsporters hier die zich altijd aanpassen aan de omstandigheden.”

Turnster Naomi Visser definitief niet naar Tokio

De technische staf van de KNGU heeft besloten om Visser, eerste reserve van het damesteam, definitief niet af te laten reizen naar de Olympische Spelen in Tokio. De strikte regels vanuit de Japanse overheid en het risico op quarantaine van de reserveploeg hebben de doorslag gegeven voor dit besluit.

Afgelopen donderdag vloog het damesteam zonder Visser naar Tokio. De negentienjarige turnster werd eerder dit jaar positief getest op corona. Een recente test was weer positief waardoor meereizen niet mogelijk was. Daarna heeft ze meerdere negatieve testen in handen gehad. Desalniettemin heeft de technische staf voor zekerheid en duidelijkheid gekozen door de eerste reserve niet naar Tokio af te laten reizen. De kans op een verplichte quarantaine wordt als te groot ingeschat.

Tweede reserve Elze Geurts, die afgelopen donderdag wel naar Tokio is afgereisd, is nu de enige reserve van het Nederlandse damesteam. Er kan geen vervangster aangewezen worden voor Visser.

Deel dit artikel op social media: