NOC*NSF Sportverenigingen Club van het Jaar Sportbonden Coronavirus en sport

Finalisten verkiezing Club van het Jaar bekend

2 juni 2021
Finalisten verkiezing Club van het Jaar bekend

De acht finalisten van de verkiezing 'Club van het Jaar' zijn bekend. In de categorie sport strijden SV Helios uit Deventer, WDZ Bocholtz, Sudosa Desto uit Assen en VV Zwaluwen uit Vlaardingen om de titel. In de categorie cultuur gaat het nog tussen de Flevolandse Theatervereniging JTL uit Lelystad, Triple ThreaT uit Haarlem,  Hasselts Fanfare uit Hasselt en Rode Sneakerz uit Leiderdorp. Op 9 juni maken Erben Wennemars en Typhoon de winnaars bekend.

Naast de eervolle titel ‘Club van het Jaar 2021’ worden de winnaars beloond met mooie prijzen, zoals masterclasses van experts die de club vooruit helpen en een promovideo waarmee ze hun club extra in de schijnwerpers kunnen zetten.

Veerkracht van de clubs als thema

Het is de derde editie van de verkiezing en dit jaar wordt de veerkracht van de sport- en cultuurclubs in Nederland belicht. Aan de verkiezing deden 2.165 sport- en cultuurclubs mee uit 92 procent van de Nederlandse gemeentes. Er zijn 152.000 stemmen uitgebracht.

De gemeentewinnaars zijn vastgesteld op basis van de meeste stemmen per gemeente. Een jury heeft vervolgens (uit de top 5 van clubs met de meeste stemmen per provincie) de provinciewinnaar gekozen. Hierbij speelde de opgegeven motivatie een doorslaggevende rol. Bekijk hier de gemeente- en provinciewinnaars.

De provincie- en wildcardwinnaars hebben op maandag 31 mei via een pitch de vakjury hun veerkracht van het afgelopen jaar kunnen tonen. De acht finalisten presenteren zich op 2 juni nogmaals aan de hoofdjury, met onder anderen Erben Wennemars en Typhoon.

Live meekijken naar feestelijke awarduitreiking

Op woensdag 9 juni van 20.00 tot 21.30 uur volgt in Tivoli de feestelijke awarduitreiking. Hierbij mag helaas geen publiek aanwezig zijn, maar via een livestream is het programma met ook optredens voor iedereen te volgen. Als je het leuk vindt om kans te maken op gave prijzen en het prima vindt om af en toe zichtbaar te zijn op de videowand, dan kun je via deze link meedoen. (Meeting ID: 973 1421 3321 Passcode: 729418)

Er zijn voor de deelnemers via Zoom prachtige prijzen te winnen zoals tickets voor optredens bij TivoliVredenburg, een digitaal abonnement op AD of regiotitel voor 3 maanden en een geheel verzorgd verblijf op Sportcentrum Papendal (rondleiding, diner, overnachting, ontbijt).

Achtergrond verkiezing

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen die samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken en waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en daarom is verenigen zo belangrijk. NOC*NSF, ADR Nieuwsmedia, LKCA , Kunstbende & Rabobank hebben het initiatief genomen om met de verkiezing Club van het Jaar het fenomeen verenigen te vieren en te belonen.

De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport. Rabo ClubSupport biedt sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst.

Deel dit artikel op social media: