Topsport Paralympisch

Jitske Visser kandidaat atletencommissie Internationaal Paralympisch Comité

7 mei 2021
Jitske Visser kandidaat atletencommissie Internationaal Paralympisch Comité

Rolstoelbasketbalster Jitske Visser (28) is voorgedragen voor een plek in de atletencommissie van het Internationaal Paralympisch Comité. Er zijn 22 kandidaten voor zes beschikbare plaatsen. Tijdens de Paralympische Spelen in Tokio kunnen de ruim 4000 deelnemers hun keuze maken. Bij voldoende stemmen zal Visser de komende vier jaar de paralympische sporters vertegenwoordigen.

Jitske Visser maakt sinds 2008 deel uit van het Nederlandse damesrolstoelbasketbalteam. Daarmee won ze een bronzen medaille op de Paralympische Spelen van London 2012 en op die van Rio 2016. In 2018 werd ze met dit team wereldkampioen. Visser speelt voor de Duitse club Thuringia Bulls en bereidt zich op dit moment met het Nederlandse team voor op de Paralympische Spelen in Tokio.

Jitske Visser: “Sport kan een ongelooflijke bijdrage leveren aan de samenleving. Paralympische sporters inspireren mensen over de hele wereld – als topsporter, als voorbeeld in hun sport en als rolmodel voor een volgende generatie. De Paralympische sport wordt in de hele wereld steeds meer gewaardeerd en de aandacht voor sporters groeit snel. Ik wil vanuit de atletencommissie deze groei doorzetten en zorgen dat onze mooie sport nog meer mensen inspireert.”  

De Paralympische Spelen in Tokio beginnen op 24 augustus en eindigen op 5 september. Tijdens de sluitingsceremonie worden de nieuwe leden voor de internationale atletencommissie gepresenteerd.

Deel dit artikel op social media: