Bonden Sportbonden Veilige Sport

Zet FIER-chat op de website van de bond of vereniging

5 februari 2021
Zet FIER-chat op de website van de bond of vereniging

Sinds twee jaar hebben we voor onze sporters de mogelijkheid om na kantooruren van de sportbonden en het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) te chatten met FIER Sport. De medewerkers van de chat zijn allemaal opgeleid in het online begeleiden van jongeren die grensoverschrijdend gedrag of misbruik ervaren. Zij hebben de piek aan gebruikers in de nachten en weekenden. De medewerkers hebben via het CVSN achtergrond informatie en context van de sport gekregen in een workshop die we voor hen hebben gegeven.  

Alle sportbonden maar ook de verenigingen kunnen de link naar de chat op hun website zetten   waardoor je meteen in de chat uitkomt. Als er zorgelijke signalen zijn of als de sportbond of het CVSN opvolging moet geven dan wordt het CVSN daar over geïnformeerd door FIER. Jaarlijks levert FIER een rapportage aan met de aantallen gesprekken en een analyse van de chats.

Chatten mag anoniem of met een chat nickname. Sporters mogen over alles dat hen bezig houdt chatten, ook buiten de sport.

Wil je de chat installeren neem dan contact op met centrumveiligesport@nocnsf.nl voor de instructie.

Deel dit artikel op social media: