Topsport TeamNL Beijing 2022 Tokyo 2020

Maurits Hendriks vertrekt na Beijing 2022 bij NOC*NSF

14 februari 2021
Maurits Hendriks vertrekt na Beijing 2022 bij NOCNSF

"Straks in 2022, wordt het na 12,5 jaar tijd voor mij om een nieuw pad in te slaan en het stokje over te dragen." Zo lichtte Maurits Hendriks zondag zijn besluit toe om na afloop van de Spelen van Beijing 2022 te vertrekken als technisch directeur van NOC*NSF.

"Natuurlijk, ik geniet iedere dag opnieuw van mijn baan als technisch directeur", aldus Maurits Hendriks. "Ik werk erg graag met al die zeer toegewijde sporters van TeamNL en hun begeleiders. Topsport betekent scherpe keuzes maken, dat geldt ook voor mij en voor mijn functie. Ik heb geleerd dat innovatie en ontwikkeling bij topsport centraal moeten staan. Het wordt straks na bijna dertien jaar tijd dat ik mijn focus verleg en het stokje aan een ander overdraag."

"Nu vooral snel terug naar vandaag. Het is een grote uitdaging om de sport met zijn allen door de coronacrisis heen te leiden, ook internationaal. Wij gaan in deze complexe tijd bovendien met TeamNL naar Tokio, Vuokatti en Beijing. En dan zijn er nog al die andere internationale sportevenementen waar de Nederlandse topsporters hun dromen waar willen maken. En waar wij maximaal aan bij willen dragen."

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: "Het is altijd goed voor jezelf en voor de organisatie waar je voor werkt dat je nadenkt over waar jouw horizon ligt. Ik weet zeker dat NOC*NSF en TeamNL Maurits Hendriks na dit jaar gaan missen. Maar ik ben het ook met hem eens dat er na zijn vertrek mooie kansen liggen om ook dan ons werk weer van nieuwe impulsen te voorzien. Ik kijk er nu vooral naar uit om het voor ons liggende uitdagende jaar nog volop van de inzet en ervaring van Maurits te profiteren."

Deel dit artikel op social media: